Milke Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Model Dragona Pz. Kpfw. IV Ausf G w 1:35 + blaszki Aber, osłony kadłuba i wieżyczki. Mam w planach wykonać tą wersję Panowie nie jestem stale praktykującym modelarzem więc i moja aktywność na forach jest bliska 0, więc nie pochwale się sklejaniem od początku ale ze dwa razy do roku siadam coś podłubać. Średnio poradziłem sobie z tymi blaszkami na wieżyczce i ich pasowaniem. Układ części z oryginału był zupełnie odmienny od tych z konwersji i po kilku dniach prób wyszło jak wyszło ;/. Jaki klej polecali byście do łączenia blaszek do blaszek i blaszek do plastyku? Lutowania nie ogarniam. Fotki dotychczasowych działań. Pozdrawiam Wojtek Pierwszy podkład Druga warstwa podkładu Pierwsza warstwa koloru bazowego Druga warstwa koloru bazowego Trzecia warstwa - rozjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Ja do klejenia blaszek z plastikiem ( i blaszek z blaszkami ) używam CA Patexa. Profesjonaliści zalecają kleje Loctite. Przy malowaniu aero, zastanów się czy w ogóle stosować podkład, a w szczególności dwa razy, no chyba, że jest to jeden z elementów budowania modulacji. Oczywiście, także zależy to jakimi farbkami malujesz. Edytowane 20 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Przykro mi ale na przedniej plycie pomiedzy mg a wizjerem kierowcy jest cos co wyglada jak odcisk palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 20 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2018 Niech nie będzie Ci przykro! Odcisk się usunie, faktycznie nie zauważyłem. A co do podkładu, do tej pory stosowałem szary jako bazę do kolorów. A Cieniowanie robiłem później, więc faktycznie była 1 warstwa podkładu. Teraz pokusiłem się o taką wersję budowania różnicy i chyba daje mi to więcej frajdy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Na przedniej płycie gdzie masz jarzma km-u i wizjer kierowcy zrobiłeś modulację na odwrót. Ciemny powinien być na dole płyty a jasny na górze. Na razie ciekawie to zaczyna wyglądać. Ja używam takiego kleju (poleconego przez Gałę) i nakładam kroplę z tego pędzelka na kawałek metalu (chyba może być cokolwiek) i starą igłą z aero dopiero w miejsca na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi