przemczo Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Witam - ponieważ pozazdrościłem koledze adam1967 wspaniałego modelu pragnę pochwalić się swoim "dziełem" z roku pańskiego 2013 ... taczanka wz.36 wykonana tradycyjnie już z aluminium i polistyrenu w skali 1/16. Z tego co zauważyłem mieliśmy wspólne żródło "natchnienia" - po części bazowałem na zdjęciach z odbudowy oryginalnej taczanki w "fabryce" w Gostyniu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1967 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Fajna kolekcja. Może znajdzie się dla niej miejsce na ekspozycji Muzeum Armii Poznań na Cytadeli. Ja, większą część swojej wrześniowej pasji przeznaczam na figurki ale sprzęt i uzbrojenie jak najbardziej popieram. Jedynie słuszna skala 1:16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemczo Posted January 31, 2018 Author Share Posted January 31, 2018 W Muzeum postaram się wystawić większość kolekcji - ze strony "władz" tej instytucji jest wielkie zaangażowanie w takie tematy. Na zachętę wstawiam parę zdjęć z imprezy modelarskiej w Gnieźnie z roku 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1967 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 No i pięknie się to prezentuje. Może następnym razem jak będę w Poznaniu to odwiedzę muzeum i zobaczę na własne oczy. SUPER i duży plus za tematykę. Teraz czas na cięższy sprzęt. Może 7TP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
destro Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Imponująca kolekcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeusz6514 Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Super modele -model do wykonania taczanka wz.28 będę bardzo kibicował . Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wal Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Piękne modele opowiadają naszą historię. Gratuluję i Podziwiam. pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts