Ipkinss Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Witam! Coś mnie naszło żeby zaprezentować swoje dawne pancerne "dokonania" Już od dłuższego czasu zajmuję się samolotami ale kiedyś bardzo lubiłem czołgi. Od niedawna korci mnie żeby znowu skleić coś pancernego... Oto mój Sherman z przed 3 lat kiedy jeszcze nie znałem pigmentów, washa, cieniowania itp. Model waloryzowałem blaszką Eduarda i metalową lufą Abera, gąsienice to skrócone o jedno ogniwo gumy z zestawu Teraz już wiem, że włazy nie były białe od środka, prawda? Zapraszam do komentowania Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 O włazach wspomniałeś, ciekawi mnie kolor lamp przednich (???) Szkoda, że gąski to guma - psuje to widok super czołgu, jeśli już dołożyłeś blachy, metalową lufkę to warto by jeszcze Friule. Generalnie model bardzo ładnie wykonany, malowany i ubłocony, fajne skrzynki, blachy bardzo realnie powyginane. Z czego robiłeś linę bo troszkę nienaturalna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Hej! Dzięki za komentarz Z gąskami o ile pamiętam to był problem z ich zakupem...bo w sklepie akurat zabrakło (wtedy jeszcze nie kupowałem przez internet),sprowadzanie by trochę potrwało, a ja chciałem zdążyć na jakiś konkurs dlatego zapadła decyzja o "gumowcach" Lampy są pomalowane na czarny półmat. Podpowiedział mi to pewien ceniony modelarz z Lublina teraz zrobiłbym reflektory od podstaw ale wtedy posłuchałem rady "miszcza" A lina to Karaya, faktycznie trochę niefortunnie ułożona. W każdym razie jeszcze raz dzięki za uwagi W końcu po to stworzyłem ten wątek. Chcę uniknąć błędów, które popełniłem 2-3 lata temu Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Wszystko bardzo fajne, ale nie zrobiłes faktury odlewanych elementów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 hehe kolego spiton wtedy nie sądziłem, że w modelu Tamiy'i trzeba cokolwiek poprawiać! Wtedy byłem dumny, że zrobiłem w miarę dobrze eduardowe blaszki Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Tak, tak trzeba wziąć pod uwagę, że model powstał 2-3 lata temu.... Ja też mam coś sprzed 2-3 lat więc, gdy na niego patrzę dzisiaj dostrzegam, że trochę inny niż dzisiejsze... Sd.Kfz 222 - 1:35 Tamiya + Eduard Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Chciałbym zobaczyć zbliżenie ryja czołgisty, bo zdaje mi sie,że jest bardzo fajnie pomalowany :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 mi się model podoba ciekwie pomalowany i odwzorowany. tym bardziej mi sie podoba że własnie taki sklejam napewno pewne uwagi mi sie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 8 Lutego 2008 Autor Share Napisano 8 Lutego 2008 Witam! Dzięki za opinie Mam jedno pytanko : co to za perforowana osłona lufy w tej Pięćdziesiątce ? Czy bazowałeś na jakimś zdięciu ?? Otóż lufy są bodajże od Karaya'i. Był to zestaw luf do shermanowskich K.M-ów. także uznałem je za okej...ale faktycznie nie widziałem perforowanej półcalówki na shermanowej wieży Chciałbym zobaczyć zbliżenie ryja czołgisty, bo zdaje mi sie,że jest bardzo fajnie pomalowany :-)) Hehe to chyba jednak złudzenie bo nie stosowałem żadnych "upiększających" metod, po prostu gębę pomalowałem Humbrolowskim 'matt fleshem' (nr chyba 61), a potem przybrudziłem startym węglem artystycznym...proszę, oto zdjęcie: Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 a potem przybrudziłem startym węglem artystycznym... hahaha jak oglądałem foty to sobie pomyślałem, że drajwer wygląda jak górnik po szychcie a tu sie okazało, że trafiłem idealnie .... czolgutek superancki jak dla mnie i załoganci też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi