Drozdek Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Kolejny projekt modelu z zapałek. Tym razem na potrzeby Muzeum Morskiego w Darłowie (Darłówku) wykonałem herb Króla Eryka I Pomorskiego wzorując się na jednym poniższym zdjęciu dokumentacji. Wymiary herbu to około 45cm x 40cm i jest wykonany w 95% zapałek, pozostałem 5% to tektura w tylnej części, klej, farba oraz balsa jako obramowanie. Może trochę gryfy się różnią od oryginału ale lepszego kształtu nie potrafiłem już nadać, z powodu wrażliwości zapałek. Wiem również, że widać szpary między zapałkami, ale tak ostatecznie zdecydował dyrektor Muzeum gdy tłumaczyłem, że idealnie płaska powierzchnia pokryta farbą nie będzie pokazywała faktu, że model jest wykonany z zapałek. Zapraszam do oglądania i komentowania. Przepraszam ale nie wiem jak zmniejszyć zdjęcia. Na innym forum automatycznie się zmniejszyły a tutaj takie duże są. :( Jeśli admin może zmniejszyć to poproszę lub niech powie jak to zrobić. Edytowane 16 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Świetna robota - jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Bardzo ciekawe. Szczególnie wycinanie kształtów lwów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi