redhot12 Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Jest to mój pierwszy post na tym forum i przepraszam za wyrażenie "wale z grubej rury" ale chodzi mi o to że złożyłem już parę modeli ale nie jestem z nich za bardzo zadowolony. Wpadłem na taki niecodzienny pomysł abym zbudował model z waszą pomocą od początku do końca z waszymi poradami. Pokazywał bym na bieżąco postępy z mojej pracy a wy byście mi tylko wytykali błędy . Chciał bym zapoznia się z waszymi opiniami co o takim pomyśle sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 To standard na tym forum i jego główna funkcja :-)) Załóż watek w "warsztacie" i zaczynaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot12 Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 No to spoko Jutro przejadę się po jakiś model. Na jakich firmach się skupi żeby nie da plamy Academy, Tamiya, Revell ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Zależy co chcesz sklejać... O firmach był temat. Użyj szukajki forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Jesli chcesz walnac z grubej rury, to moze tak T-34 1:16 Trumpetera, albo cos w tej skali z Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Tylko te 1:16 w Polsce to straszny problem dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 1/16...Oooo. To już wielka maszyna. A może jakiś motorek w 1/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot12 Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Dziś odwiedziłem sklep modelarski i zakupiłem model Academy http://www.hobbysta.pl/hawker-hurricane-mkiic-p-1101.html. Zakupiłem również fluid maskujący wamod-u. Co o nim sądzicie i a propos jaki sposób maskowania wybrać na ten model tzn. blutack, taśma tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Ooo. Żeś sobie Hurrego wybrał. Ja go składałem tylko że revella. Słyszłem o nim(znaczy o revellu) bardzo dobre opinie i potwierdzam ją. Model wprost samoskładalny. A co do fluidu wa-mod'u to słyszałem nie najleprze opinie.. :( Typu: zżarło mi model z plastiku nie kupujcię... Więc nie wiem dokładnie bo nie korzystałem. Ale życzę powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Na pewno mieć pod ręką każdy z tych specyfików. Ja używam bluetacka, maskolu (ja mam jeszcze resztkę Humbrola, ale jako następny kupię Talensa. Wamodu nie używałem, ale czytałe niezbyt pochlebne opinie o nim) i taśmy Tamiyi nierzadko na jednym modelu naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot12 Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Chodzi mi dokładnie o ten model jakie powinny być przejścia kolorów ostre tzn. od taśmy czy blutacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Chodzi mi dokładnie o ten model jakie powinny być przejścia kolorów ostre tzn. od taśmy czy blutacka?Proponuje Ci takie pytania zadawac juz w relacji. Bedzie wiekszy porzadek i na pierwszy rzut oka bedzie wiadomo, jakiego konkretnie problemu dotyczy dane pytanie. EDIT: Ja uzywam maskolu Wamodu i nie mam mu nic do zarzucenia. Ot, maskol, jak maskol. Nie wiem, czego mozna wiecej oczekiwac od tego specyfiku. Jest bardzo porownywalny do humbrolowkiego, tylko troche bardziej smierdzi. Azle za to jest parokrotnie tanszy (jezeli cena ma dla kogos jakis decydujacy wplyw). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 redhot12 to zapraszamy do relacji , bo zaraz mocno zejdziemy z tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot12 Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Zgodnie z umową zapraszam http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=81775#81775. Do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi