Wal Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 bazylms - Jaki Twój projekt będzie można w niedługim czasie obejrzeć? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 gajowy z wąsami - Dzięki za informację. Trzeba rezerwować czas na czerwiec i wdepnąć na pokaz, zapowiada się ciekawie. Pytanie dodatkowe: 'TSC 201 Medium' po dodaniu do każdej farby akrylowej czyni zeń 'Tensocrom'? Jest specyfikiem porównywalnym z 'Transparent Baze'? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Pytanie dodatkowe: 'TSC 201 Medium' po dodaniu do każdej farby akrylowej czyni zeń 'Tensocrom'? Tak, ale - po dodaniu dowolnej farby akrylowej Lifecolor - z farbami innych producentów nie było testowane, a farby akrylowe od różnych producentów nie są identyczne, różnią się składem, bazą itp - jedyna cecha wspólna farb "akrylowych" jest ich "wodorozcieńczalność" tzn. że mogą być (w przypadku braku dedykowanego rozcieńczalnika) rozcieńczane wodą... Jest specyfikiem porównywalnym z 'Transparent Baze'? Raczej jest "ojcem" wszystkich "transparatorów" czy "transparent base'ów" - bo to Lifecolor przed laty, jako pierwszy w branży modelarskiej, wpadł na pomysł sprzedawania niejako luzem tego rodzaju specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 bazylms - Jaki Twój projekt będzie można w niedługim czasie obejrzeć? pzdr W dziale okrętowym walczę z HMS Dreadnought - link do warsztatu w podpisie. A tu czeka już w kolejce Pz.kpfw. III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 gajowy z wąsami - mam od kilku lat do czynienia z 'Transparent Base' firmy CREATEX. Nabyłem go po zachętach forumowych i nie żałuję. Ze spokojnym sumieniem polecam każdemu ponieważ: jest wydajny, miesza się z każdą akrylową produkcją, powoduje bardzo ładną, jednolitą przezroczystość, lekko wydłuża czas schnięcia. Po prostu spełnia swoje zadanie. Współgra z Life Color. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 bazylms - Podpatruję 'kajak' i nie wiem co bardziej podziwiać, konstrukcję pływającą czy 'hart ducha'. Gratuluję pracy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 W moim modelarstwie jedną ze sztuk jest dzielenie czasu, między pracę z modelem a rozliczne inne obowiązki. Figurki są na warsztacie a poniżej wstępna przymiarka modelu do podstawki aby sprawdzić jakie poprawki poczynić. Oprócz figurantów co byście tu dołożyli, usunęli, zmienili? c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Ja bym dodał kilka podniszczonych plakatów propagandowych. Poza tym, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Dzieje się coś na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi