MWALLO Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 (edytowane) Dłubię teraz coś takiego, model będzie częścią zestawu z Howitzerem sFH18. Model cały czas w fazie produkcji będzie jeszcze sporo dodatków na pace i oczywiście Howitzer. Foto poglądowe. Pozdrawiam Michał Edytowane 5 Lutego 2008 przez Gość Cytuj
JŚ Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Pojazd pracował przy Tygrysie???(wnioskuję, po kołach jezdnych od Tigera Early na pace..) Noo ładny, na pewno lepszy od tego poprzedniego Famo... Buduję ten pojazd i chyba mnie przekonałeś co do szarego malowania... Cytuj
Ar2r Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Bardzo ładny pojazd. Podoba mi się silnik, broń strzelecka znajdująca się na siedzeniach i ta gapa na kartonie. No miód cud. A co do beczek na pace. to żywica czy plastik ? pzdr Artur Cytuj
PiterATS Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Model ładny, ale znowu te nienaturalne przebarwienia. Widać to zwłaszcza przy iksowych wytłoczeniach na burtach paki. Wyglądają co najmniej cudacznie, wręcz jak kamuflaż, a nie ślady wypłowienia farby. Cytuj
PiterATS Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 MWALLO, skoro jeszcze nad nim pracujesz to proponuję nieco stonować i przyciemnić te przebarwienia. Szkoda psuć taki piękny model nierealistycznymi śladami eksploatacji. Cytuj
MWALLO Napisano 4 Lutego 2008 Autor Napisano 4 Lutego 2008 To Twoja subiektywna opinia. Pozdrawiam Michał Cytuj
Dumo Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Chciałbym ten model jeszcze w ramkach ale niestety mnie nie stać Co do twojego wykonania nie powiem, realnie ale te przebarwienia lekko stonuj. Cytuj
MWALLO Napisano 6 Lutego 2008 Autor Napisano 6 Lutego 2008 (edytowane) Ufff... Było warto troszkę posiedzieć przy malowaniu, została płachta na szybie do poprawki i można brać się za Howitzera.Mówiąc mało skromnie jestem zadowolony z efektu końcowego. Pozdrawiam Michał Edytowane 7 Lutego 2008 przez Gość Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Oj, przepięknie. O kurde- ile mi brakuje do takiego efektu... Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Szary Panzerfaust?? Na skrzyni wygląda jak biedronka. Reszta powala! Cytuj
MWALLO Napisano 6 Lutego 2008 Autor Napisano 6 Lutego 2008 Szary Panzerfaust?? Na skrzyni wygląda jak biedronka. Nie jest szary, jest "zmetalizowany". Lepsze foto zrobie jak skończe całość. Pozdrawiam Michał Cytuj
PiterATS Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Panzerfausty nigdy nie były w kolorze metalu. Skąd taki pomysł? Były one malowane na kolor piaskowy. Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Panzerfausta najlepiej malować tak jak Panzershreka, czyli na taki ciemny kremowy zachodzący pomarańczowym. Cytuj
PiterATS Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Panzerfausta najlepiej malować tak jak Panzershreka, czyli na taki ciemny kremowy zachodzący pomarańczowym. Po prostu malować na kolor piaskowo-żółty ;-) Cytuj
MWALLO Napisano 6 Lutego 2008 Autor Napisano 6 Lutego 2008 (edytowane) Famo po zmianie płachty na szybie, Howitzer gotowy w 80%. Pozdrawiam Michał Edytowane 6 Lutego 2008 przez Gość Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 ...innymi słowy wermacht olive Wermacht olive i kolor, który starałem się opisać nieco od siebie odbiegają, więc nie możemy go nazwać Wermacht olive... Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Ale co to za cudo jest, jakiś ciemno kremowy z pomarańczem? Masz na to jakieś kwity? Jeżeli chodzi o kolory, to używajmy oryginalnej pisowni, czyli dunkelgelb Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi