irlandczyk85 Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Na warsztat jakiś czas temu trafiła Impala 64 rok w wersji lowrider. Model chciałem zrobić jak należy. Jak ma być low to będzie low. Malowanie koncepcja własna plus kompletna przeróbka zawieszenia i wnętrza. Z zewnątrz model jest dopracowany wiec dużych przeróbek nie będzie. Zapraszam do śledzenia mojej budowy. Wszelką opinie wysłucham oraz krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Rozwierciłem dziury na mocowania tulei. tuleja Tulejkę zamocowałem na stałe. Nadmiar plastiku będzie przeszkadzać w zmieszczeniu wahaczy. Górna część ramy została docięta i połączona z wcześniej rozwierconą belką. Połączona została cała rama dolna w celu uzyskania stabilności. Powstaje również konstrukcja tylnego zawieszenia. Mocowania tylnego zawieszenia Zamocowane tylne zawieszenie. Nazwijmy to zamortyzatorami :] A tak wygląda efekt prawie końcowy tylnego zawieszenia. Felgi docelowo będą inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 Dalsza część budowy Impali Felgi już wpasowane ma stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Tez go zakupilem ostatnio, az z Nowej Zelandii do mnie idzie. Warztat na pewno bede sledzil, bo zapowiada sie ciekawie. Jakies plany co do kolorystyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 Dziękuję koledzy. Planowane malowanie hm.. to coś kompletnie w temacie lowrider. Typowo pasy itp. Głównym kolorem będą organic green i Lime yellow .pojawią się też inne kolory. Wszystkie kolory będą candy. Farby House of color Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 House of kolor? Ale chyba nie dostales tych lakierow w Polsce? W Irlandii na przyklad pytalem wszedzie i bez skutku, nikt nie ma dostepu do nich, a szkoda bo maja swietna palete kolorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Kolego tomeka6. W farby House of Color zaopatruje się w Polsce i UK. Niema problemu z wysyłką do Irlandii. Kurier i za 5 dni mam w domu. Polska jak i Angielska firma sprzedaje po 100ml wiec nie trzeba kupować całej puszki. Prawda jest taka że te farby to już inna liga. Chyba niema nic lepszego na rynku. Farby trzeba wymieszać z reducerem ja używam dedykowany ru311 medium co prawda z mr living thiner czy jak to sie pisze też można mieszać. Mi przeszkadza jego zapach dlatego używam dedykowanego. Farby House of color można kłaść na akryle tamiya i model master. Vallejo pęka wiec odpada innych nie testowałem. Nie można kłaść akryli na House of kolor bo się zważą.A teraz dalsza część moich wypocin: serwa zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Gdzie konkretnie je kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Farby House of Color kupuje tutaj: http://www.custom-shop.pl/ https://www.house-of-kolor.co.uk/ Niestety wybór jest jaki jest. Ja kupuje po 100-200 ml. na stanie zawsze jest z 10 podstawowych kolorów a inne są sporadycznie. Ja często sprawdzam stronę i jak wchodzi coś nowego to poprostu dokupuję bo za jakiś czas może ich nie być.Tak powoli budowałem hm... cały czas buduję magazynek z farbami. Lakier też używam z HOK KOSMIC URETHANE SHOW KLEAR USC-01 wymaga utwardzacza. nie dodaję do niego reducera i maluję w proporcji 2:1 lakier / utwardzacz. Nieziemski efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Przepraszam za post pod postem. Tak działa zawieszenie w Impali. Film amatorski więc proszę o wybaczenie jak coś jest nie tak. Zasilanie na razie na krótko podpięte wiec trochę kablami lawirować między bateriami. Miłego oglądania i czekam na szczere opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Ty weź jakieś ostrzeżenia przed takimi filmami dawaj!!! Przy podskoku w 0'28 mało się herbatą nie oblałem Fajna sprawa, trzymam kciuki za ukończenie prodżektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Dziękuje za miłe słowa. A mówiłem że filmowcem nie jestem ;) Zawieszenie ukończone. Czas na to co lubię najbardziej czyli malowanie. W pierwszym etapie położyłem Srebrną bazę. Pozwoli mi to uzyskać w pełni efekt Candy. Następnie kolory pod maskowanie. Przepraszam za jakość zdjęć oraz miejsca w którym robiłem .Widać co mam na stole:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thescalefactory Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Wyszło pięknie już ci mówiłem na Facebooku. Jak ja bym chciał żeby malowanie było moim ulubionym etapem... Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 Kolejny etap malowania. Auto zostało odpowiednio pokryte taśmą maskującą. położyłem kolor lime yelow oraz organic green. Nastepnie auto zostanie przygotowane do nastepnego etapu malowania. Czyli maskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thescalefactory Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Po prostu pięknie podziwiam i czekam na następne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 (edytowane) Następna część malowania. Dziękuje za miłe słowa. Dach został spryskany wodą i położyłem kolor mgiełką pod kątem. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Nie wiem czy tylko ja lecz nie widzę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Też nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Brak fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2018 A teraz widać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Teraz widać. Czekam na efekt końcowy malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 A teraz widać zdjęcia? Ja nie widze dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrandeEspada Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Niestety faktycznie nie ma fotek. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 A teraz widać zdjęcia? Niestety - nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi