kamil zoszak Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Jeszcze trzeba popracować nad ludkami... Nie tylko z malowaniem, ale też nad ich umiejscowieniem na dioramie.... W tym momencie tak jakby lewitują delikatnie nad podłożem. Zagrzeb tego leżącego po nos w piachu i będzie elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Zagrzeb tego leżącego po nos w piachu i będzie eleganckoWlasnie mialem to samo napisac... Te ludziki powinny brodzic po kostki w piachu. Szczegolnie ten kucajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Dzięki za rady, są już przyklejeni, ale jutro ich podkopię trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Pojazd i podstawka sliczne, piekne i wogole 1/35. Niestety figurki psuja efekt. A to moja pomoc (oczywiscie jak kolega ma ochote): 1.Ustawinie figurek. Figurka ktora kuca na kolanie jest kapitalnie wkomponowana. Patrzy na pojazd i mysli " k... jak my to wykopiemy" - super. Natomiast jesli chodzi o lezaca hmmmm. Wkopac w piach to juz wiesz. Ale ja osobiscie wywalil bym ta lopate i bardziej do kola go przytulil. Niby cos sprawdza i lapkami odgarnia. Zreszta dziwnie na lezacy z lopata cos robic. Chyba ze dostali ostrzal, ale w takiej sytuacji ten drugi jest juz trupem 2. Malowanie. Olej na twarz Czyli proponuje zakup Sienny palonej w sklepie dla plastykow i przetarcie twarzy, potem wycieranie jej suchym pedzlem z nadmiaru, az do uzyskania efektu. Cieniowanie czyli kolor bazowy + troche czarnej w zakamarki ubrania. I kolor bazowy + troche bialej + suchy pedzel na wypuklosci. Mozesz tez poprobowac z washem i olejami na calosci. Mozna tez osprzeta na plecach w innych kolorkach kontrastowych zrobic. I ten srebrny jest za srebny bije po oczach jak chrom. Pozdrawiam i gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Natomiast jesli chodzi o lezaca hmmmm. Wkopac w piach to juz wiesz. Ale ja osobiscie wywalil bym ta lopate i bardziej do kola go przytulil. Niby cos sprawdza i lapkami odgarnia. Zreszta dziwnie na lezacy z lopata cos robic. Chyba ze dostali ostrzal, ale w takiej sytuacji ten drugi jest juz trupem Dziś właśnie zabieram się za robotę i z nieba mi kolega spadł Już je trochę obkopałem, ale soda to nie problem wodą się rozpuści, więc tego leżącego podsunę pod przednie koło, a łopatę wbiję koło niego gdzieś. Olej na twarz Czyli proponuje zakup Sienny palonej w sklepie dla plastykow i przetarcie twarzy, potem wycieranie jej suchym pedzlem z nadmiaru, az do uzyskania efektu. Cieniowanie czyli kolor bazowy + troche czarnej w zakamarki ubrania. I kolor bazowy + troche bialej + suchy pedzel na wypuklosci. Mozesz tez poprobowac z washem i olejami na calosci. Mozna tez osprzeta na plecach w innych kolorkach kontrastowych zrobic. I ten srebrny jest za srebny bije po oczach jak chrom. Z tym cieniowanie wiem, ale jakoś tak chciałem ich najpierw poprzyklejać, a co do kolorów sprzętu to mam największy problem Pozdrawiam i gratuluje. Dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Scena wymiatająca, pomysł po prostu zawojaszczy, a i wykonanie super i skala ,no perfekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Aha-Temu lężącemu to ja bym dał tą listwę do wyjeżdżania z piachu-że niby pod koła wsadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Trochę późno już, ale pomysł dobry z tą dechą, kiedy indziej wykorzystam. Chyba koniec ... Tutaj cieniowanie jest trochę słabo widoczne: Tutaj już lepiej: Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 A ja bym trochę skontrastował kolor ich skóry i ubrań bo się prawie zlewa. Poza tym z tyłu głowy włosy kucającego dakowca mają kolor czapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 A ja bym trochę skontrastował kolor ich skóry i ubrań bo się prawie zlewa. Poza tym z tyłu głowy włosy kucającego dakowca mają kolor czapki. Przy dobrym świetle różnicę widać ładnie, te zdjęcia jakieś mdłe. Co do włosów to nie wiem czy to włosy, czy tył czapki ... Nie ma to jak Italerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Witaj podziwiam twój model ze wzgledu na jego wykonanie i rozmiary ale mysle że powinienieś pomalować plandeke na przedniej szybie i ta zawiniatko z tył na jakiś zielony ja w swoim abm pomalowałem na oliwe drab niewiem czy dobrze ale fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Ja wzorowałem się na tych http://missing-lynx.com/gallery/gallery_axis.htm i jakoś tak mi podszedł piaskowy zamiast zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Wkurzają mnie te ludziki, bo w rzeczywistości wyglądają lepiej, a na zdjęciach taka lipa Kamionka idzie do galerii, jakby były poważne błędy to postaram się je poprawić jeszcze GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 nic nie poprawiaj. jest dobrze. A lepsze jest wrogiem dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Tez zagladam na Missing-lynx zanim zabiore sie za model. Bardzo ladna praca, czekam z niecierpliwoscia na nastepne. Apropo mdlych zdjec, pozwole sobie wkleic (robione w PS) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi