abtb Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Witam Przedstawiam efekty jakie udało mi się osiągnąć w jednym z moich warsztatów. Tym razem prezentuję Beaufightera TF.X o numerze bocznym LZ 293 należącym do Coastal Command. Samolot o numerze LZ 293, jeden z wcześniejszych egzemplarzy tej wersji i jeden z niewielu samolotów tego typu w białym kamuflażu Coastal Command. Samolot służył do prób radaru ASV do wykrywania celów morskich. Model "popełniłem" z zestawu Airfixa, który zawiera prawie wszystkie elementy niezbędne do wykonania tej wersji samolotu. Jedynymi elementami jakie należy wykonać we własnym zakresie to anteny radaru ASV. Model powstał w oparciu o dwie fotki "oryginału" jakie udało mi się znaleźć w internecie oraz o fotki modeli i jeden rysunek przedstawiających samolot o nrb LZ 293 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Super ta machina wyglada w tym malowaniu. No i z całej trójki ten podoba mi się najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi