abtb Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Witam Przedstawiam efekty jakie udało mi się osiągnąć w jednym z moich warsztatów. Tym razem prezentuję Beaufightera TF.X o numerze bocznym LZ 293 należącym do Coastal Command. Samolot o numerze LZ 293, jeden z wcześniejszych egzemplarzy tej wersji i jeden z niewielu samolotów tego typu w białym kamuflażu Coastal Command. Samolot służył do prób radaru ASV do wykrywania celów morskich. Model "popełniłem" z zestawu Airfixa, który zawiera prawie wszystkie elementy niezbędne do wykonania tej wersji samolotu. Jedynymi elementami jakie należy wykonać we własnym zakresie to anteny radaru ASV. Model powstał w oparciu o dwie fotki "oryginału" jakie udało mi się znaleźć w internecie oraz o fotki modeli i jeden rysunek przedstawiających samolot o nrb LZ 293 Zapraszam do galerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbariusz Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Super ta machina wyglada w tym malowaniu. No i z całej trójki ten podoba mi się najbardziej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts