Przemek Przybulewski Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Ponieważ udało się porobić zdjęcia dla wszystkich skończonych modeli, dzisiaj chciałbym pokazać kolejne dwa behemoty A-222 Bereg i 3S51M/4K51 Rubezh. Pojazdy z założenia mające służyć do obrony wybrzeża przy czym Bereg to 130mm artyleria a Rubezh to mobilna wyrzutnia pocisków P-15 Termit. Oba wehikuły oparte są na tym samym podwoziu co SCUD czy Smerch czyli na MAZ-543. I jest to właśnie mój trzeci i czwarty pojazd z kolekcji MAZ-543, przy czym Smerch to zestaw Menga pozostałe Trumpetera. Wiele elementów jest wspólnych, cała rama, zawieszenie, silnik i transmisja, kabina itd - i niestety w wielu miejscach widać zmęczenie form. Całośc jednak składa sięcałkiem przyjemnie. Dużym minusem zestawów jest kompletna pustka w przedziałach bojowych. Kabina ok, ale reszta bez nawet jednego elementu w środku. Z dodatków to nic nie ma więc tylko zmieniłem anteny i uchwyty gdzie się dało lub było to potrzebne. Malowanie z ręki, farby Tamiya, mieszane na "oko". Delikatne brudzenie, zacieki, trochę błota i to wszystko. Podstawka ciasna ale i tak 30cm na 60cm, prosta bo nie było co gdzie dawać: Zapraszam do oglądania i komentowania: ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Piękne. Moje klimaty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Też mi się bardzo podobają te ,,brzydale''. Ładna scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Piękne. Moje klimaty ;) Dzięki. Mam jeszcze S-300 na tym podwoziu i nawet miałem już sie za to brać co by fajna kolekcja była ale jeszcze poczekam. Może coś jeszcze wyjdzie. Też mi się bardzo podobają te ,,brzydale''. Ładna scenka.Dziękuję. Mają coś w sobie. A scenka ciasna ale one są takie wielkie, że nie ma ich jak inaczej wcisnąć (Rubezh ma grubo ponad 40cm długości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 13 Kwietnia 2018 Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Pamiętam oba kolosy z warsztatu piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2018 Share Napisano 14 Kwietnia 2018 Świetne, a i fotki eleganckie to aż uciecha oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Pamiętam oba kolosy z warsztatu piękna robota No jeszcze piąty jest do kolekcji. Świetne, a i fotki eleganckie to aż uciecha oglądać.Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Robi wrażenie. Piękne modele, dopasowana diorama- kapitalny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi