KędzioR_vo Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Witam, po kilku miesiącach zabawy skończyłem plutonik czołgów w skali 1:100. Modele produkcji Battlefront z przeznaczeniem do ich gry TANKS!, a dla mnie to taka pseudo-modelarska wspominka i kolejny wypełniacz witrynki ;) Bardzo luźno podszedłem do tematu historycznej poprawności, to dla mnie czysta zabawa, chociaż kilka pojazdów jest lekko wzorowanych na zdjęciach - pewnie znawcy tematu zauważą Zresztą, oto i pojazdy: Każdy ma swoją ksywkę, ale nie będę się rozpisywał ;) A tak wyglądały przed malowaniem - trochę w nich dodałem: No i podszedłem do sprawy całościowo, od razu wymalowując 2 budynki Zen Terrain, którym zresztą wstawiłem gdzieniegdzie okna (mniej, lub bardziej zniszczone): Natomiast tekturowe lasy z zestawu startowego do gry TANKS! wzbogaciłem o lekko przerobione i zmagnetyzowane drzewka, dzięki czemu drzewka te się nie wywracają PozdRawiam P.S. Dużo więcej zdjęć jest w ALBUMIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Jak na 1:100 to super. I ile to ma detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Podoba sie ,ale nie rozumiem tych " rozetek " pod drzewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Te "rozetki" to chyba właśnie drzewa w ujęciu producenta Kędziorze- Bardzo mi się podoba twój pancerny folwark, zwłaszcza te zgrabne budownictwo. Gdybyś robił jakieś zvezdove wynalazki w 1/100, to koniecznie się pochwal- utknąłem na chemicznej wersji T-26 i dramatycznie brak mi inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Podziwiam za malowanie w tej skali, fajne szkraby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KędzioR_vo Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Hej, dzięki za pozytywne komentarze Lubię takie maleństwa, zresztą siedzę w figurkach w skali 28mm, także taka detaliczna robota sprawia mi frajdę ;) Rozetki pod drzewkami to istotnie symbole lasu - producent gry TANKS! w starterze dodał zestaw terenów 2D, który pozwala na grę i przedstawił budynki oraz lasy w formie symbolicznej, płaskiej. A co do Zvezdy, to 2 ich pojazdy w 1:100 wymalowałem, Shermana oraz Panzera IV, widać je choćby tutaj: Szczerze pisząc, nie oceniam dokładności historycznej modeli Battlefrontu, acz są zrobione dużo przyjemniej, niż te Zvezdy. Więcej dodatków, opcji złożenia, do tego ostrzejsze detale, może też lekko przesadzone, ale przy tej skali to tylko pomaga w malowaniu PozdRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Dla mnie te modele zvezdy miały być odskocznią właśnie od kolejnych szkieletów i innych paskud w 28mm , ale teraz się jakoś w pracach zaciąłem. Ładny ten twój figurant z Infinity, też mi jakieś leżą i czekają na malowanie...ech A na razie chyba ściągnę od ciebie pomysł z workami, faktycznie może to urozmaicić model. Także dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Bardzo ładne modele! Szczególnie podoba mi się malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi