Piotr_P Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Witajcie. Dawno nic nie pokazywałem.... Tym razem znowu rosyjska technika. Spośród wielu modeli na składzie wybór padł na model z "wymiany". Poszedł model Pantery M10 Ersatz za tego właśnie T-80. Adam zrobi gM10 lepiej ,zaś u mnie się kurzyła na strychu. Jak w tytule popełniłem model T-80 UE-1 z Modelcollecta. Jak to wiadomo , w ich pudełkach ogrom części ,części zapasowych . 3/4 czasu zajmuje poskładanie wieży do kupy. Pierdzylion gratów na niej wożone jest . Ogólnie model oceniam pozytywnie. Przyjemne sklejanie,detal dopasowany,gąski dobrze się układają itp. Malowanie wzorowane trochę na czołgach z 4 Gwardyjskiej Kantemirowskiej Dywizji Pancernej,która użytkuje T-80U. Trochę zauważyłem na łaciatych T-80 UE-1 podobieństw malowania do tych stosowanych na T-90. Malowany farbami Ammo of Mig Green Khaki,Yellow Ochre ,Tamiya NATO Black. Trochę zdrapek na "gumowych" fartuchach na przodzie kadłuba oraz wieży,miejscami na aluminiowych zasobnikach/zbiornikach na górze kadłuba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Ładnie wyszedł. Ew. kratka na wylocie spalin na tylnym pancerzu mogła by zostać wymieniona na jakąś metalową siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Ładnie wyszedł. Ew. kratka na wylocie spalin na tylnym pancerzu mogła by zostać wymieniona na jakąś metalową siatkę. Niestety nie mam nic podobnego i raczej nie spotkałem się z gotowym wyrobem. Chyba że w starym eduardzie do T-80B Ps. Patrzylem na instrukcję edka i siatka jest...tak dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Podoba się! W łaciatym malowaniu doszedłeś do perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 ee tam są lepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Malowanko super.. efektowny jak poprzednie Twoje prace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Dzięki. Taki tam model dla sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi