unicaunica Napisano 23 Lipca 2019 Autor Share Napisano 23 Lipca 2019 Dwa razy więcej rozpuszczalnika nie pomorze bo nic *2 to dalej nic to tak się przyznaje do tego. Wszystkie podłogi były tak malowane od początku i tak już zostanie do końca żeby nie było odstępstw. Ogólnie to się zgadzam ztym rozcieńczaniem ale to jest wyjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 24 Lipca 2019 Autor Share Napisano 24 Lipca 2019 Z łatwiejszych spraw wrota do hangaru i z tych innych maszt rufowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Lipca 2019 Share Napisano 25 Lipca 2019 wrota to wyryta płytka? czy kleiłeś segmentami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 25 Lipca 2019 Autor Share Napisano 25 Lipca 2019 Oczywiście że cięta nie docięta ;), pasek po pasku mogłoby nie wyjść. Początkowo miał być otwieralny hangar, ale zabrakło danych jak to zrobić. Maszt skończony jeśli chodzi o konstrukcje. Zaczyna to nawet wyglądać jak księciunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 Mały updejt takie druciaki nie wiadomo do czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Hangar dociągnięty z grubsza czyli tak jak poprzednie budy poprawki szlifierskie będą potrzebne w kilku miejscach ale odbiór dokonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 Póki nie widać kadłuba okrętu, zdjęcia przywodzą na myśl dekoracje do filmu fantastycznego. Zwłaszcza, że się nie znam, i przeznaczenia większości elementów mogę się jedynie domyślać . Mię się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Te okręty powstawały pod koniec lat 80 więc to pokolenie star wars, muszą tak wyglądać W kinematografii też z resztą miały swoje 5min - "Jutro nie umiera nigdy" Jeśli chodzi o postępy to powstaje ostatnia buda czyli blok vls i przy okazji reszta uzbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 No bardzo ładnie, tylko tak od dziobu to delikatne zwichrowane osi pokładu widać - czy tylko złudzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Jeśli widać to nie złudzenie Kadłub i pokład to laminaty (gotowce) grubości miedzy 3 a 4 mm. Pokład trzyma w skali długość, ale nie trzyma szerokości. Za to kadłub trzyma szerokość, ale jest 7 mm za długi. W tym momencie więc to niespasowanie stwarza taki efekt, ale to się uzupełni i będzie jak trzeba z tym że troche dłuższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Pierwsza wyrzutnia harponow nabiera kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Bardzo ładnie tylko pamiętaj o kołnierzach na wylotach rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Pierwsza bateria gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Obie baterie rakiet w szarościach podkładu i silos seawolf też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2019 Popielnik jeden i jeszcze jeden trzeba zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2019 Liczyłem że ktoś napisze brzydkie zrób nowy, a tu nic. Zawiodłem się na was i sam zrobiłem nowe popielniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 Milczelismy wierząc w twój samokrytycyzm ;). Co tu pisac.... Zajefajnie, zacznij malować to będzie pole do pastwienia się hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Pomału do tego dojdzie Mineły pewne terminy i trzeba sie zabrać za kadłub zanim przyjdą jesienne chłody musze go skończyć. Także teraz będzie mniej sci-fi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Podąrzając za współczesnymi trendami kafelkowanie pokładu ale nie take malowane tylko prawdziwe z cienciem i fugami Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez unicaunica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2019 Kafelkowanie pokładu zakończone, zafugowane i wypoziomowane Trzeba jeszcze tylko poprawić krawendź i tak jakby pudło będzie gotofe do paćkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 No nie wiem nie wiem ja bym jeszcze popiescil te krawędzie- chyba że to tak niefortunnie światło się łamie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Światło zawsze jest nie fortunne ale napisałem że trzeba poprawiac krawenć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Pomalowałem kadłub, widoczna warstwa tamiya xf54 rozcieńczona 1/1. Na pokład i burty zużyte zostało 100ml mieszanki Nadbudówki spasowały się idealnie, krawendź w jednym miejscu do dopieszczenia:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Sierpnia 2019 Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Nnoono idziesz jak burza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi