hiwis Napisano 21 Czerwca 2018 Napisano 21 Czerwca 2018 Raczej nie diorama ale z braku innego sensownego miejsca niech tu będzie. Taka wariacja na temat jednego z niezrealizowanych niemieckich projektów fortyfikacyjnych. Wieża - Zvezda Figurka - Caesar. Reszta - styrodur, balsa, hips. Roślinność - Mininatur. Schron solo : Cytuj
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2018 Napisano 23 Czerwca 2018 Fajnie wyszło - mi się podoba Chociaż nie wiem czy bardziej by nie pasowała wieża z T-26, wtedy można by to ulokować w czasach "międzywojennych".... bo tak do stałych fortyfikacji to kojarzę że sowieci najczęściej używali późniejszych wież - z T-34/85 Cytuj
hiwis Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Napisano 24 Czerwca 2018 Dziękuję :-) Fajnie wyszło - mi się podoba Chociaż nie wiem czy bardziej by nie pasowała wieża z T-26, wtedy można by to ulokować w czasach "międzywojennych".... bo tak do stałych fortyfikacji to kojarzę że sowieci najczęściej używali późniejszych wież - z T-34/85 Taka wariacja na temat jednego z niezrealizowanych niemieckich projektów fortyfikacyjnych. Cytuj
Lipstein Napisano 28 Czerwca 2018 Napisano 28 Czerwca 2018 A jaki to schron? Pod wieżę od KW kiedyś odwiedziłem niedaleko BBiałej, ale takiej konstrukcji nie znam. Cytuj
hiwis Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Napisano 28 Czerwca 2018 A jaki to schron? Pod wieżę od KW kiedyś odwiedziłem niedaleko BBiałej, ale takiej konstrukcji nie znam. Coś luźno wzorowane na tym niezrealizowanym projekcie: Cytuj
hiwis Napisano 17 Lipca 2018 Autor Napisano 17 Lipca 2018 Porcja nowych zdjęć w nieco jaśniejszej odsłonie : Cytuj
Thalgonis Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 Hm... [czepialstwo mode on] czy tak blisko wylanej płyty betonowej dałoby się wykopać groby? ;-) [czepialstwo mode off] Ale to wariacja, jak kolega napisał na samej górze :-) Cytuj
hiwis Napisano 17 Lipca 2018 Autor Napisano 17 Lipca 2018 Hm... [czepialstwo mode on] czy tak blisko wylanej płyty betonowej dałoby się wykopać groby? ;-) [czepialstwo mode off]Ale to wariacja, jak kolega napisał na samej górze :-) A dlaczego miałoby się nie udać? Beton kończy się tam gdzie widać. Cytuj
Lipstein Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 Fajnie, że wrzuciłeś rysunek z instrukcji; tak nawiasem mówiąc bardzo bardzo podobne do tego schronu w Bielsku Białej, o którym wspominałem. Ładna diorama. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi