hiwis Napisano 21 Czerwca 2018 Share Napisano 21 Czerwca 2018 Raczej nie diorama ale z braku innego sensownego miejsca niech tu będzie. Taka wariacja na temat jednego z niezrealizowanych niemieckich projektów fortyfikacyjnych. Wieża - Zvezda Figurka - Caesar. Reszta - styrodur, balsa, hips. Roślinność - Mininatur. Schron solo : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Fajnie wyszło - mi się podoba Chociaż nie wiem czy bardziej by nie pasowała wieża z T-26, wtedy można by to ulokować w czasach "międzywojennych".... bo tak do stałych fortyfikacji to kojarzę że sowieci najczęściej używali późniejszych wież - z T-34/85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 Dziękuję :-) Fajnie wyszło - mi się podoba Chociaż nie wiem czy bardziej by nie pasowała wieża z T-26, wtedy można by to ulokować w czasach "międzywojennych".... bo tak do stałych fortyfikacji to kojarzę że sowieci najczęściej używali późniejszych wież - z T-34/85 Taka wariacja na temat jednego z niezrealizowanych niemieckich projektów fortyfikacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 A jaki to schron? Pod wieżę od KW kiedyś odwiedziłem niedaleko BBiałej, ale takiej konstrukcji nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2018 A jaki to schron? Pod wieżę od KW kiedyś odwiedziłem niedaleko BBiałej, ale takiej konstrukcji nie znam. Coś luźno wzorowane na tym niezrealizowanym projekcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Lipca 2018 Autor Share Napisano 17 Lipca 2018 Porcja nowych zdjęć w nieco jaśniejszej odsłonie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Hm... [czepialstwo mode on] czy tak blisko wylanej płyty betonowej dałoby się wykopać groby? ;-) [czepialstwo mode off] Ale to wariacja, jak kolega napisał na samej górze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Lipca 2018 Autor Share Napisano 17 Lipca 2018 Hm... [czepialstwo mode on] czy tak blisko wylanej płyty betonowej dałoby się wykopać groby? ;-) [czepialstwo mode off]Ale to wariacja, jak kolega napisał na samej górze :-) A dlaczego miałoby się nie udać? Beton kończy się tam gdzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Fajnie, że wrzuciłeś rysunek z instrukcji; tak nawiasem mówiąc bardzo bardzo podobne do tego schronu w Bielsku Białej, o którym wspominałem. Ładna diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi