jaxiu Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Całkiem przyzwoity zestawi firmy TAMIYA Uzupełniony zestawem blach firmy ABER Figurka kierowcy z zestawu TAMIYA Dowódca z tego samego zestawu Bambetle firmy LEGEND Podkład MIG ONE SHOT - blackbasing - przed zmianą wersji ze średniej na wczesną Postanowiłem ponownie wykorzystać technikę Black & White - uważni zauważą zmianę wersji (usunąłem dopancerzenie wieży, osłone wieżowego KMu i przeniosłem klakson na błotnik) Pierwsza i jedyna Warstwa farby - zero postshadingu, wszystko załatwione B&W Malowanie bambetli - Artur dzięki za podszkolenie w tej sztuce Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Kalki, gąsienice, brudzenie, obicia - model gotowy w 90% Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 Ładny !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 Zdjęcia malutkie, ale i tak widać, że jest bardzo w porządku. Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2018 Admini mi grozili ;), zaraz poprawie i dam ciut wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 ... przed zmianą wersji ze średniej na wczesną... uważni zauważą zmianę wersji (usunąłem dopancerzenie wieży, osłone wieżowego KMu i przeniosłem klakson na błotnik)... Tak przy okazji - masz jakieś kwity na tą wczesną konfigurację ? Pytam, bo zazwyczaj wczesne wersje nie miały np. osłon na peryskopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2018 Robię czołg z 44 roku z Włoch, malowanie i kalki wg instrukcji TAMIYI. Niestety nie mam zdjęć tego konkretnego egzemplarza. Zmieniłem wersję po tym jak skopałem wielobarwny kamuflaż, też zreszta sugerowany przez TAMIYę. Po prostu patrzyć nie mogłem na te plamy w kolorze red brown. Z tego co wiem wersja z klaksonem na błotniku miewała już osłony peryskopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 A to nie ten -> https://simg.chomikuj.pl/d6d27b1550adf46cb3407cd73a199673785f7893?url=http%3a%2f%2fwww.cartula.ro%2fgalerie%2fd%2f65440-1%2fM4A1_751TB_Italy_0ct44_A4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2018 Ten, kurcze wyszło mi kilka niezgodności... Nie będę go już teraz dewastował. Dołożę resztę bambetli z zestawu LEGENDa i robię podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 Napisz jaką metodą "a'la Arur" malowałeś bambetle - bo wyglądają interesująco. A co do modelu - zostaw jak jest. Nastepny robiący ten model może wziąć zdjęcie pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2018 Napisz jaką metodą "a'la Arur" malowałeś bambetle - bo wyglądają interesująco. Kolega zmienił mi kolejność w jakiej to dotychczas robiłem. Teraz robię tak 1. kolor 2. wash 3. rozjaśnienia malowane pędzlem na wystających krawędziach 4. "zatarcie" wszystkiego jasną emalią humbrolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 Bardzo ładnie. Szczególnie że tylko jedna warstwa farby bazowej - B&W świetnie Ci wyszedł i to zaowocowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Skończyłem. Poszedł do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=62057&p=906176#p906176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi