retopa Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) Witam modelarską brać. Powoli zaczynam pracę nad rosyjskim krążownikiem Awrora w wersji rewolucyjnej. Szukałem już informacji na kilku forumach, ale niestety dalej nie mam potwierdzenia. Pytanie brzmi: Jak myślicie, jakie bandery niosła na masztach Awrora w chwili oddania pamiętnego wystrzału z działa dziobowego? Czy niosła tradycyjne bandery rosyjskie (bandera z krzyżem Świętego Jerzego) czy też była pod czerwonymi flagami? Mile widziane zdjęcia lub źródłowy opis. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Te daty to chyba trochę nie teges... o jakieś 100 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Wg info na rosyjskich stronach już 13 marca po zabiciu kapitana Nikolskiyego podniesiono czerwony sztandar. Załoga utworzyła komitet dowódczy, oficerowie siedzieli już cicho. Na pewno w listopadzie nikt by się nie odważył wciągnąć krzyża z powrotem.. http://www.bestscalemodels.com/avrora.html http://www.ticketsofrussia.com/museums/aurora/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Dzięki za informację. A! Oczywiście merdnąłem się w tytule i już go poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Niezamaco! Ale zanim dokleisz krasnego bannera to daj jakieś zdjęcia tej Jutrzenki! Co to za model będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi