jureczek Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Witam Z Tygrysem bawiłem sie tydzień , Pantere chciałem podrasować Chciałem .Mam sporo rożnej chemii .Zebrało sie tego przez pol wieku. Jednak jak zaznaczyłem w tytule chemia chemii nie równa .Chodzi ,ze nie jest kompatybilna Oglądając tutoriale chciałem sie pobawić w watering ,taki troszkę fajniejszy Jednak aby efekty były zadowalające musowo jest korzystać z wyrobów jednego producenta -Przestroga dla młodych adeptów tego hobby . Jak marzy sie Wam malowanie a później watering trzeba korzystać z zestawów jednego producenta. Nie da sie ukryć . Majac do dyspozycji Farby Tamki i Gunze Chciałem wykorzystać Produkty AK Whait spirt ,Worn efekt ,Washe,filtry. Japońskie farby okazały sie za mocne i z zadrapania nie moglem uzyskać.Pomogła igła i druciana szczotka .Efekt wyszedll troszkę za bardzo agresywny To nauka na przyszłość a tak wygląda efekt moich zmagań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Użyłeś farb celulozowych, mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Celulozowe farby Gunze serii C czy Tamiya rozcieńczana Levelling Thinner odłażą całkiem dobrze nawet przy metodzie na zwykły lakier do włosów. Na Worn Efekt AK również. Stosowałem nie raz, a nie maluję niczym innym jak serią C Gunze i Tamiyą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Lipca 2018 Autor Share Napisano 31 Lipca 2018 Moim błędem prawdopodobnie było to ,ze chciałem je zmyć White spirytem , a nie Lewing thinerem Musze jeszcze potrenować na sucho . Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Zaraz, zaraz... po nałożeniu na farbę np. Worn Effect AK, a potem warstwy wierzchniej farby zmywałeś ją spirytem? No to nic dziwnego, że nie wychodzi. Po Levelling thinnerze narobisz sobie jeszcze większego bigosu. Odpryski z worn effectem, tak jak i lakierem do włosów robi się zwykłą wodą. Maczasz twardy, krótki pędzel w wodzie i tłuczesz o ostatnią warstwę farby pod którą jest warstwa worn effectu. Można też lekko podmoczyć model w wodzie. Nie ma, że farba celulozowa czy jakaś tam. Po chwili zaczyna odchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 O ,o , o ,zesz kurcze Popracowałem w nocy dość długo z lewing tinerem . Masz racje . Jak go naniosłem delikatnie pędzelkiem ,to spływa cala farba Później pędzelek odsączałem i delikatnie ciapałem . Tez nie za ciekawie Najlepszy efekt otrzymałem maczając ostra wykałaczkę i delikatnie ja pukając w pomalowana warstwę . Co prawda muszę jeszcze potrenować plastyczność ,tzn. kształt owych zadrapań , bo na razie to wielkie " G " przypomina Do prób użyłem zestawu do modulacji kolorów farb Gunze kolor Oliw Drab A to efekty moich poczynań Tutaj widać jak popłynęła mi farba Na poniższym zdjęciu efekt z ostra wykałaczką Teraz potrenuje z woda . Mam dwa Szermany jeden z Rewela a drugi z Helera ( Polecił mi go kiedyś Piotr P-podobno dobry ) w 1:72 Pomaluje je na Oliw Drab i aby nie były nudne chce wykorzystać modulacje i zadrapania Czy mi się uda czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Worn Effects jest pod Gunze C słaby. Pod lakiery tylko heavy chipping fluid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 No nareszcie jestem w domu Baldigozz wielkie dzięki Mbrnnr mam tez heavy chipping To efekt na wodę Teraz mogę poszaleć z drapaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Nie ma sprawy ;) A jak ci się już skończą te nowoczesne cudeńka kup sobie najtańszy, chamski lakier do włosów. Mnie jedna sztuka wystarczyła na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 I pamietaj Jureczku.... Mocne obdrapania, wrecz łuszczenie sie farby - grubsza warstwa farby Lekkie obdrapania, badz zblakniecie koloru - cienkie warstwy farby Tez to ostatnio przerabialem, tyle ze na lakier do wlosow. efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Ok Fajny olbrzym .Nie moglem sie dopatrzeć zadrapań Ja zaszalałem .Po lakierze błyszczącym przed kalkami waszem i brudzeniem W porównaniu z Twoim to mój ??? Zobaczymy co będzie dalej . Pomalowany z Rewela ,Początek klejenia z Hellera -zdecydowanie lepszy.Opcje kol i wózków do wyboru .Dodatkowy osprzęt :młot łopatą,łom i itp. a nawet dwa karnisty i dwa hełmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Jureczku u mnie standardowo 1/72 Starałem się raczej farbe "przetrzec" niz zasypac ja otarciami. Ale wszystkie spawy czy ze tak powiem metaliczne elementy... to takze "przecierka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Karabiny na Pantherze i M4A1 są przeurocze :3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi