Bobek Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 trochę zróżnicuj ziemie, jakieś przejaśnienia by się przydały, dodaj prawdziwej ziemi i jakis kamyczkow, ziarenek piachu, trawa tezby mogla miec plamy blota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 Generalnie cała ziemia na podstawce to ziema naturalna. Wszystko zostało pomaziane farbami olejnymi i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 (edytowane) ok, ale jednak zróżnicuj i wielkość ziemi i kolor. i dosadz troche suchej trawy mozebyc naturalna zza okna cos takiego:) Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Kilka sugestii. Teraz wygląda jakby czołg pojechał do przodu a potem się cofnął bo masz ślady gąsienic przed pojazdem. Jeżeli ta ziemia to jakaś droga to brak tam jakichkolwiek śladów bytności kogoś wcześniej i jest zbyt idealnie, jakby świeżo zaorane pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 Czołg jest luzno postawiony. Nie bedzie przytwierdzony do podłoża. Pewnie do zdjęcia nie postawiłem go idealnie tak jak ma stać na stałe. Do podstawki dojdzie jeszcze krzaczek koło słupa od BSM oraz kilka kępek trawy i całość przykryje delikatna warstwa świeżego śniegu. Postaram sięgo też nieco przybrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 Na drogę dałem trochę luznej trawki elektrostatycznej parę kępek trawy, suche liście, krzaki z bsm i całość delikatnie posypałem sodą przyklejoną za pomocą sidoluxu. Po zastosowaniu wikolu z czasem na tendencje do żółkniecia. Myślę że pozostały mi do zrobienia druty i pomalować brzegi. Jakieś opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 no i to juz wygląda, jednak, zabierz sodę ze śladów, wiadomo ze śnieg by ścisnęło i została by woda (na gąsienicach nie ma śniegu) daj ze dwa, trzy kamyczki na to golfowa trawę. wygląda to fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 Kamyczków dawał nię będe bo nie mam. Ślady poprawie, dodam też troche sody na gąsienice. Następną podstawkę postaram sie bardziej urozmaicić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 aha na slady troche blysku daj , efektu wody, ładnie to będzie różnicowało powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi