Wojtek91 Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 (edytowane) Witam Moja kolejna relacja będzie poświęcona legendzie, a mianowicie Dodge'owi Charger'owi R/T z 69 roku. Jak na razie nie mam w planach żadnych przeróbek jeśli chodzi o karoserie itp. Jak na razie. Jesli chodzi o sam model to jest ogromna ilość nadlewek, a szpachla będzie nieunikniona, ale nie narzekam. jak na razie daje mało zdjęć, bo prace są na etapie ok 1%. Co do zdjęcia nr 2 to tylko przymiarka auto będzie miało raczej wyższe zawieszenie. A tak ma zamiar go pomalowac: Następne zdjęcia wkrótce, pozdrawiam! Edytowane 31 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Oooo , suuuuuper autko , miałem je kupować na allegro ale jakos tak wyszło i spasowałem . Super pomaranczowy kolorek , super auto , czekamy na postepy z budowy muscle cara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Świetny wóz, sam czaiłem sie na takiego, tylko nie co innego...mianowicie na Generała: http://www.youtube.com/watch?v=PptJfjllU2w&feature=related Zycze powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 No wkoncu jakieś porzadne auto. Jestem wielkim fanem Muscle Car'ów i licze na to że model bedzie prezentował sie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Ja też zasiadam na widowni i bacznie obserwuje wątek. U siebie w magazynie też mam dwa muscle cary. Pewnie jakoś niedługo wejdą na warsztat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Autko piękne a ma ktoś z was model 1971 plymutha hemi cuda z revella jak tak to bardzo bym prosił o inbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Witam Bardzo przepraszam za taki rozjazd czasowy. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie. Prace nad Chargerem ruszyły. Nad samym modelem jest sporo zabawy gdyż stary Revell posiada ogromną ilość nadlewek i wymaga to pracy nie mówiąc o użyciu szpachli... Aktualnie pracuję nad silnikiem. Przedstawiam fotki silniki podczas prac. brakuje tam jeszcze kilku części. W projekcie jest zrobienie pełnego okablowania tego motoru. Wstepnie włożyłem go do komory silnika. Rozpocząłem też prace nad podwoziem i częściami nadwozia m. in. grill'em. Chrom to farba emalia firmy Modelmaster z czarnym podkładem Pactry. Oto fotografie. Zapraszam do komentowania. Natomiast to mnie zirytowało: Rzecz w tym ze będzie to trudno usunąć... Kolorem podwozia proszę się nie przejmowac. Chciałem zobaczyc tylko jak będzie wyglądał i czy nie ma nadlewek itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Wszystko fajnie , ciekawy kolorek bedzie , silnik i wnetrze ok , żeczywiście ten napis "made in" jest irytujący , i to na modelu ;/ . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Jeszcze sie nie spotkałem z modelem gdzie by było napisane made in china itp. na mnie to jest troche dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam Prace nad silnikiem zostały zakończone. Oto silnik w całej okazałości. Przede mną jeszcze trochę pracy. Mam zamiar zabrać się w najbliższym czasie za podwozie. Co do silnika to dodałem od siebie elektryke. Było z tym trochę zabawy . Z częsci "pudełkowych" doszedł: filtr powietrza i filtr oleju. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Ładnie wyszedł Ci silnik, instalacja też niczego sobie Może pokusisz się jeszcze o przwody układu chłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Ładnie wyszedł Ci silnik, instalacja też niczego sobie Może pokusisz się jeszcze o przwody układu chłodzenia Dlaczego nie? Będę musiał znowu pooglądac zdjęcia. Co do samego modelu to skończyłem malować podwozie i oto efekty. W dalszej produkcji jest wydech i wnętrze. Mam nadzieję zrobić je w najbliższym czasie. Oto fotki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Witam, Po przerwie kolejne postępy. Wykonałem wnętrze, deskę rozdzielczą i fotele oraz wstawki na panelach bocznych. Kolejne plany to wydech i zakupienie dobrego koloru na nadwozie. Oto zdjęcia: Zapraszam do komentowania i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Piękny samochód, no a silnik baaa piękny. Ale korpusem przypomina mi mojego chevella. Zapowiada się ciekawa relacja, będe podpatrywać. Powodzenia w budowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Przy okazji: czy jest osiągalny może Dodge Challenger '70? Taki jakim jeździł Kowalsky w filmie "Znikający punkt"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Przy okazji: czy jest osiągalny może Dodge Challenger '70? Taki jakim jeździł Kowalsky w filmie "Znikający punkt"? Owszem jest. Revell robi Challenger'a w 1/24. Jednego takiego znajdziesz TUTAJ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Witam po dłuższej nieobecności... Po kilku miesiącach wznowiłem prace nad Dodgem. Mianowicie położyłem podkład. Z podkładu jestem zadowolony ponieważ siadł wg mnie idealnie (Mam nadzieję, że z lakierem też tak będzie ). Następnym krokiem będzie pomalowanie winylowego dachu na czarno. Postanowiłem pomalować model na odwrót gdyż najpierw pomaluje winylowy dach, a później dopiero pomarańczowy lakier. Powodem jest ochrona samego lakieru (lepiej mi jest zamaskować dach, który będzie pomalowany acrylem niż później zniszczyć taśmą maskująca pomarańczowy lakier, po prostu łatwiej naprawić zniszczenia). Do złożenia czekają zderzaki, grill i reszta mniejszych elementów. W planie dalsze wykonanie malowania. Oto zdjęcia: Pozdrawiam i zapraszam do oglądania i komentowania. Przepraszam za długą przerwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 no, no ładna rzecz nam się tu szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Podejmiesz rękawice w walce Fo.Mo.Co. kontra Mopar? Oczywiście żart, cieszy mnie, że pojawiają się amerykańce a Charger 69' jest jedynym Moparem dla którego zdradził bym Forda ;) Powodzenia w pracach nad lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Dzięki za komentarze. Podejmiesz rękawice w walce Fo.Mo.Co. kontra Mopar? Jasne Z chęcią też przyglądnę się Twojej relacji z budowy Mustanga. Aktualnie dach jest już pomalowany na czarno więc wkrótce można będzie się spodziewać pomarańczowego lakieru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Mogę wiedzieć czemu najpierw pomalowałeś dach a dopiero teraz będziesz malował całą karoserię? Powinno być odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 W sumie i tak i tak trzeba coś zamaskować ;) Ale faktycznie raczej maluje się od najjaśniejszych do najciemniejszych kolorów ze srebrnym na końcu(racja z tym srebrnym?). Wojtku obawiam się, że będziesz musiał na mnie trochę poczekać. Może w sobotę uda mi się zrobić wszystko po za karoserią, ale kiedy będzie czas na kastę to nie mam pojęcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Mogę wiedzieć czemu najpierw pomalowałeś dach a dopiero teraz będziesz malował całą karoserię? Powinno być odwrotnie Już tłumaczę: Jak powiedział kolega Mikey "W sumie i tak trzeba coś zamaskować" Pomalowałem najpierw dach ponieważ w razie uszkodzenia lakieru przez taśmę maskującą lepiej mi będzie poprawić dach, który jest pomalowany acrylem niż samą karoserie pomalowaną spray'em. Nie mam na razie dużego doświadczenia z lakierami, więc uznałem, że tak będzie lepiej i dla mnie i dla modelu . A ze srebrnym Mikey masz pełną rację A na Twój model poczekam. Mam czas , bo przecież lepiej zrobić go dokładnie i porządnie niż się śpieszyć. Z resztą sam miałem kilku miesięczną przerwę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Wojtek91 Kolory dobarałeś bombowe jednak jesli masz zamiar malować sprajem to bądź ostrożny zwłaszcza z pomarańczowym ze wszystkich jakie miałem a było ich wiele pomarańczowy kryje najgorzej i może spływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 (edytowane) Witam pomarańczowy kryje najgorzej i może spływać. I tak też jest. Na Charger'a poszły ze 3 warstwy aby dokładnie przykryć powierzchnie auta. Oczywiście takie aby modelu nie zalać. Malowanie auta nie zostało jeszcze zakończone gdyż jest jeszcze w planie kilka poprawek. Na razie daje aktualne zdjęcie nadwozia, trochę wnętrza wraz z silnikiem i ukończony tył modelu. Dalszy plan to oczywiście wykończenie nadwozia. Jak widzicie na zdjęciach jest wstępnie zrobiona podstawka. Miłego oglądania Edytowane 25 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi