Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! W tym temacie będę prowadził relację z budowy mojego obecnego projektu jakim jest Volvo FH w barwach szwedzkiej firmy FoodTankers(http://www.foodtankers.com). Nad modelem pracuje od października 2007r. i tak powoli coś posuwam do przodu. Zapraszam do komentowania, oceniania i dawania wskazówek. Pozdrawiam, Piotr

Oryginał:

foodtankerszg6.jpg

Części zgromadzone do budowy jak i sam model:

czesciyn3.jpg

Początki budowy:

fff21fb7513e5007.jpg

e8c0d158f55b6d6d.jpg

Rama i nadkola w kolorze:

e2f74e6700e5aed6.jpg

9271defcce6066ee.jpg

5bd69567bdccb391.jpg

Skończone koła osi napędowej ze skróconymi piastami:

c6023738ea96c2ad.jpg

Napisano

No ciekawie się zapowiada :P A swoją drogą widzę że masz poduszki i mam pytanie czy są jakieś sklepy, gdzie można pojedynczo częsci zakupić

Napisano

Kolego Truckerek93, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd! KFS zajmuje się produkcją i sprzedażą konwersji do modeli, a nie pojedynczych części z modeli.

Do kolegi zwir3k:

Nie da się kupić pojedynczych części z modeli, jedyna możliwość ich zdobycia to handel z innymi modelarzami którzy mają dane części na sprzedaż. Chyba że chcesz kupić jakieś konwersje wtedy polecam zajrzeć na strony odpowiednich firm, taki jak: KFS, M&G Mouldings, J.C. Lescrenier itp.

Napisano

Bardzo ciekawy projekt i jak widze top całkiem nieźle Ci idzie Tak nawiasem mówiąc to przydało by sie pomalowac na inny kolor zaciski na tarczach hamulcowych (zlewają się z tarczami).

Ps.

Oriętujesz się czy Witek skończył swój zestaw

Napisano

Nad zaciskami pomyślę, dzięki za zwrócenie uwagi . Napisz mi tylko jeszcze na jaki kolor je pomalować.

Witek skończył na razie tylko ciągnik, nad naczepą czasami coś tam robi, niestety praca i szkoła nie pozwalają na robienie większych postępów .

Napisano

Super To Ci kolego idzie. Te nadkola rozumiem masz z KFSu? Z poduszkami to musisz przybliżyć ten patent bo ja będe chciał robić takie Autko tylko że pusher. A o ile mniej wiecej skracałeś piasty?

Napisano

Z tego co mi wiadomo to nadkoli do chińczyka nie robi KFS a H.Anderson Models.

Napisano

A ja mam takie pytanko czy beczka też będzie do zestawu Bo ładnie by się to prezentowało razem.

A co do samego modelu narazie bardzo fajnie Ci idzie.

pozdro ccrriiss

Napisano

Panowie mogli byście dać link do sklepu KFS i tego H.Anderson Models

Napisano

Dzisiaj jechałem do Mediamarktu do Niemiec i po drodze mijało mnie właśnie takie Volvo, tylko miało jeszcze osłony między osiowe ;)

Napisano

No dzięki za linka ale niestety nie ma na tej Austriackiej stronie nadkoli do Volva, jeszcze będę musiał popatrzeć. :P

• 3 months later...
Napisano

Oj dawno nic tu nie pokazywałem , a coś tam powoli dłubię . Nowe fotki:

ff337a5472e04351.jpg

6f04e519c2075c3c.jpg

Napisano

Ładnie, czysto. Zauważyłem zadrapanie przy zbiorniku prawym na rogu. Poprawisz?

aha i jeszcze jaka to farbka, którą malowałeś zbiorniki bo ładnie wygląda

Pzdr

Napisano

Za wcześnie powiedziałem, że się chyba tego Volva nie doczekamy xD Ale na szczęśćie się pomyliłem ;) Ale czy ta zółć na kołach nie jest zbyt jaskrawa Pozatym wszystko ładnie;) Ciekawa flota FT się szykuje