DoBo Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Witam! W tym temacie będę prowadził relację z budowy mojego obecnego projektu jakim jest Volvo FH w barwach szwedzkiej firmy FoodTankers(http://www.foodtankers.com). Nad modelem pracuje od października 2007r. i tak powoli coś posuwam do przodu. Zapraszam do komentowania, oceniania i dawania wskazówek. Pozdrawiam, Piotr Oryginał: Części zgromadzone do budowy jak i sam model: Początki budowy: Rama i nadkola w kolorze: Skończone koła osi napędowej ze skróconymi piastami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 No ciekawie się zapowiada :P A swoją drogą widzę że masz poduszki i mam pytanie czy są jakieś sklepy, gdzie można pojedynczo częsci zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 zwir3k KFS jest jednym z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Witam , bardzo fajne volvo , ładne nadkola , ciekawy zestaw i kolorystyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Kolego Truckerek93, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd! KFS zajmuje się produkcją i sprzedażą konwersji do modeli, a nie pojedynczych części z modeli. Do kolegi zwir3k: Nie da się kupić pojedynczych części z modeli, jedyna możliwość ich zdobycia to handel z innymi modelarzami którzy mają dane części na sprzedaż. Chyba że chcesz kupić jakieś konwersje wtedy polecam zajrzeć na strony odpowiednich firm, taki jak: KFS, M&G Mouldings, J.C. Lescrenier itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Bardzo ciekawy projekt i jak widze top całkiem nieźle Ci idzie Tak nawiasem mówiąc to przydało by sie pomalowac na inny kolor zaciski na tarczach hamulcowych (zlewają się z tarczami). Ps. Oriętujesz się czy Witek skończył swój zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Nad zaciskami pomyślę, dzięki za zwrócenie uwagi . Napisz mi tylko jeszcze na jaki kolor je pomalować. Witek skończył na razie tylko ciągnik, nad naczepą czasami coś tam robi, niestety praca i szkoła nie pozwalają na robienie większych postępów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Super To Ci kolego idzie. Te nadkola rozumiem masz z KFSu? Z poduszkami to musisz przybliżyć ten patent bo ja będe chciał robić takie Autko tylko że pusher. A o ile mniej wiecej skracałeś piasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 szukałem i tylko do scani były poduchy :( Ale może by pasowały do tego volva?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Z tego co mi wiadomo to nadkoli do chińczyka nie robi KFS a H.Anderson Models. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 A ja mam takie pytanko czy beczka też będzie do zestawu Bo ładnie by się to prezentowało razem. A co do samego modelu narazie bardzo fajnie Ci idzie. pozdro ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Panowie mogli byście dać link do sklepu KFS i tego H.Anderson Models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 14 Lutego 2008 Witam. W ostatnim poście Serek podał link do sklepu KFS Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Dzisiaj jechałem do Mediamarktu do Niemiec i po drodze mijało mnie właśnie takie Volvo, tylko miało jeszcze osłony między osiowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 No dzięki za linka ale niestety nie ma na tej Austriackiej stronie nadkoli do Volva, jeszcze będę musiał popatrzeć. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Oj dawno nic tu nie pokazywałem , a coś tam powoli dłubię . Nowe fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Ładnie, czysto. Zauważyłem zadrapanie przy zbiorniku prawym na rogu. Poprawisz? aha i jeszcze jaka to farbka, którą malowałeś zbiorniki bo ładnie wygląda Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Za wcześnie powiedziałem, że się chyba tego Volva nie doczekamy xD Ale na szczęśćie się pomyliłem ;) Ale czy ta zółć na kołach nie jest zbyt jaskrawa Pozatym wszystko ładnie;) Ciekawa flota FT się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi