zbigi10000 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Model Spitfire'a Mk XII ,pilot R.H. Harries ,91 eskadra (Nigeria), Hawking, Maj 1943. Harries był jednym z najskuteczniejszych pilotów, którzy latali na tym typie Spitfire'a ,(11 zestrzeleń na mk XII). Model malowany farbami Mr Paint ,lakier Mr Hobby gx 113.Wykonany prosto z pudła,wykorzystałem pierwszy raz maski do malowania oznaczeń(to widać).Model bardzo wymagający w budowie ,szczególnie przejście kadłub skrzydło . Mi trafił się egzemplarz z ostatniej serii i widać już zużycie form. Model ma fajny detal ale niestety wymaga dużo cierpliwości i uporu ,aby dokończyć budowę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 O panie, mimo że uważam że spitfajery to czyste zuo, to ten mi się wyjątkowo podoba. Ślicznie pomalowany, subtelnie cieniowany i brudzony. No jak żywy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigi10000 Posted October 5, 2018 Author Share Posted October 5, 2018 Dziękuję. Ja niestety jestem zainfekowany chorobą spitfiromanią ,właśnie kończę mk I i zacząłem seafire mk XV i wyciąłem mk Vc . Jak mi przejdzie wracam do sci-fi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Świetnie wykonany model. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts