zbigi10000 Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 Model Spitfire'a Mk XII ,pilot R.H. Harries ,91 eskadra (Nigeria), Hawking, Maj 1943. Harries był jednym z najskuteczniejszych pilotów, którzy latali na tym typie Spitfire'a ,(11 zestrzeleń na mk XII). Model malowany farbami Mr Paint ,lakier Mr Hobby gx 113.Wykonany prosto z pudła,wykorzystałem pierwszy raz maski do malowania oznaczeń(to widać).Model bardzo wymagający w budowie ,szczególnie przejście kadłub skrzydło . Mi trafił się egzemplarz z ostatniej serii i widać już zużycie form. Model ma fajny detal ale niestety wymaga dużo cierpliwości i uporu ,aby dokończyć budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 O panie, mimo że uważam że spitfajery to czyste zuo, to ten mi się wyjątkowo podoba. Ślicznie pomalowany, subtelnie cieniowany i brudzony. No jak żywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 Dziękuję. Ja niestety jestem zainfekowany chorobą spitfiromanią ,właśnie kończę mk I i zacząłem seafire mk XV i wyciąłem mk Vc . Jak mi przejdzie wracam do sci-fi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 Świetnie wykonany model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi