czak45 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Totalny sf. Pozostalosci po Tiger 2 i Elefant. Jak mowia slowa piosenki z dziecinstwa: "...Bo fantazja, fantazja jest od tego aby bawic sie na calego..." Historia: Zaklady remontowe w Niemczech 1945r. (jak takie byly?) Brakuje czesci zamiennych, generalnie brakuje wszystkiego. (ale to chyba wszyscy wiedza) Sprytny rzemieslnik, technik mechanik czy jak ich kiedys zwano. Wpada na taki wlasnie pomysl. (foty) "Wiecie więc, że ja was bawiłem śpiewem swym Tylko dla zwykłej draki, w ogóle prawdy nie ma w tym To zwykły kawał jest Darujcie to już ballady kres." A serio: Robic to dalej? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 no pewnie świetnie się zapowiada czekam na kolejne foty i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Robic to dalej? Buduj "sprytny rzemieślniku, techniku mechaniku czy jak kiedyś zwany" Front się zbliża i każda lufa się przyda, a jeśli nastąpi kontratak to na święta 1946, będziemy w Moskwie!!! (ha ha ha) A tak na serio, ostatnio modne są nieprawdziwki, więc czemu miałbyś nie kontynuować. Fajnie wygląda, jakieś malowanie typ. Jesień 1946 pobierz z missing-lynx'a i wszystko będzie fantastisch. Szkoda marnować pozostałych podzespołow, a przede wszystkim "pomysłu i fantazji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Aha, obniż tą nadbudowkę bo trochę za wysoka i pochyl przednią płytę, wg mnie... Poza tym wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 Dzieki za natychmiastowe odpowiedzi. Polubilem to forum. Fakt armate ciezko byloby zaladowac na tej wysokosci. A malowanie. Myslalem nad czyms takim. Plyty nie bede pochylal, chce zeby to byla taka prowizorka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Ok, dobre... Właśnie miałem pisać, abyś pomalował nadbudowkę, minią czyli czerwonym tlenkowym. Bardzo ciekawie to wygląda, na pojazdach końca wojny. Wnętrze wypełnisz skrzynkami na amunicję i będzie wyglądało bardzo przyzwoicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 No bardzo fajnie, i jeżeli ma się skończyć tak jak ostatni "dziwak" z pod Twojej ręki to tylko patrzeć i się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 cd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Oj, tylko patrzeć jak dalej idzie budowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 no pięknie rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 no i tak dalej. połączenie naprawdę bardzo ciekawe. Zobaczymy co na koniec z tego cudaka wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Jeszcze dwie sprawy: 1. Nie dość, że wykonanie jest bardzo czyste i zdaje się jakby nie sprawiało żadnych trudności to po drugie. 2. Trzeba jeszcze mieć pomysł jak zrobić takie cudeńko... czak45- ma obydwie cechy i to się ceni... Wykombinować takiego samoróbka to nie jest lada sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 no wiesz Marines trzeba mieć wyobraźnię i trochę pozostałości z innych modeli też może coś takiego wyczaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Dobry sprawdzianik sprawności ręki (jak zrobić małe części) i sprawności psychicznej (jak tymi małymi częściami nie rzucić o ścianę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 1. Nie dość, że wykonanie jest bardzo czyste i zdaje się jakby nie sprawiało żadnych trudności to po drugie. Milo, ze robie takie wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 czak45 a ci ti za zdjątka w twoim opisie bo fajnie to wygląda czy ty to robiłeś? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 No tak to moje dotychczasowe dokonania. Tu jest wiecej na ten temat: viewtopic.php?t=6086&highlight= Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 A mógłbyś powiedzieć za pomocą jakiego programu dokonujesz obróbki zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 czak45 jak oglądałem te prace to mnie zatkało tylko jedna rzecz mi się nie podobała w stugu a mianowicie to błoto za bardzo ze tak powiem się błyszczało a tak pozatym to prace wykonane miodzio i takie pytanie do ciebie z czego robisz dioramki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Program to PHOTOSHOP A dlaczego pytasz? Fakt bloto na Stugu moglem zrobic troche inaczej. No ale ja dopiero sie ucze. A dioramki to rozne materialy. Zapytaj o konkretna, a odpowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 chodzi mi o stuga czego użyłeś jako podstawki i czy ta trawa to jakaśposypka czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 Podstawa z plasteliny (raczej ostatni raz z plasteliny). Potem wikol wymieszany z ciemna farba na to posypalem trawe dla modeli kolejowych. A woda w koleinach to gotowy wyrob wallejo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 aha dzięki napewno wykorzystam tą metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 cd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 No już jest ten charakterek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi