Skocz do zawartości

[W] F-105G Wild Weasel - Trumpeter 1:32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

owszem jak w MiG'u przy braku ciśnienia w hydraulice (sam wiesz). Po lądowaniu tylko dwie boczne i spadochron. 

Prawde "pisząc"  Twoja interpretacja wygląda lepiej. 

Napisano

muszę poszukać filmu jak po podłączeniu zasilania wszystko co opadło po wzroście ciśnienia w instalacji się podnosi. ( bez ... ). 

Jednak najciekawiej wygląda z opadniętą dolna płytą .

Napisano (edytowane)

Spoko, nie jest to na wklejone na maksa więc jeszcze mogę zmienić.
Reasumując:
 - górna klapa za sterem powinna być zamknięta
 - pozostałe 4 lekko uchylone - ewentualnie dolna opuszczona
Dobrze rozumiem?

Właśnie znalazłem jakieś info na ten temat:
2DI1ni6PbrjhIvcs8t7k8-R4k8Y-23P_7D2aC2kyvzk.jpg.37c5675aee4087401ac710b1d7838697.jpg

Edytowane przez Przemek Przybulewski
Napisano
6 minut temu, Przemek Przybulewski napisał:

Właśnie znalazłem jakieś info na ten temat:
2DI1ni6PbrjhIvcs8t7k8-R4k8Y-23P_7D2aC2kyvzk.jpg.37c5675aee4087401ac710b1d7838697.jpg

też fajnie.

A jak nie jest za późno to zwróć uwagę na położenie usterzenia poziomego. Na zdjęciu Atlisa było tak samo.

Napisano
5 minut temu, imt napisał:

też fajnie.

A jak nie jest za późno to zwróć uwagę na położenie usterzenia poziomego. Na zdjęciu Atlisa było tak samo.

Tu już może nie być tak łatwo. Ale spróbuję.

Napisano
10 godzin temu, Solo napisał:

Te F-105 to miały wektorowanie ciągu że te dysze takie dziwne? :)

W dosłownym tłumaczeniu jest to "cztero-płatkowy hamulec powietrzny" czyli zwykły albo niezwykły hamulec aerodynamiczny.

• Like 1
Napisano
4 godziny temu, Solo napisał:

Dzięki za wyjaśnienie, szczerze mówiąc nie przyszło mi to do głowy. :)

Hehe, mnie też. Przypuszczałem, że jest to otwierane w momencie włączania dopalacza aby osłonić a raczej nie spowodować uszkodzeń tych elementów przez gazy wylotowe.