mirage3 Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 18 minut temu, Wokulski napisał: Trochę odkopuję temat. Czy F-16D block 52+ od Kinetica w 1/72 jest warty uwagi? Spodobał mi się ten pokrak i chętnie bym go zakupił. Tak i nie są lepsze F-16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 14 godzin temu, mirage3 napisał: Tak i nie są lepsze F-16... Ale jeśli chciałbym zrobić konkretnie F-16D block 52+ to jaki zestaw mi zostaje? Słyszałem że Izraelską Sufę można przerobić na naszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Revell, Kientic, Academy, Hasegawa. Z tych modeli się da. Jeśli chodzi o D to Kinetic i Hasegawa. Edytowane 27 Listopada 2018 przez karambolis8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 5 godzin temu, Wokulski napisał: Ale jeśli chciałbym zrobić konkretnie F-16D block 52+ to jaki zestaw mi zostaje? Słyszałem że Izraelską Sufę można przerobić na naszego. Z Kineticka D Block 52+ zrobisz model, ale raczej będzie odstawał jakością wyprasek od tego co do tej pory budowałeś na forum. Dla niektórych to każdą szesnastkę z garbem można przerobić na naszego nawet Baraka... Pytanie czy interesuje Ciebie wmiarę poprawny model czy rzeźba wmiarę poprawnego modelu ? Jak coś to mam takiego F-16D Block 52+... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 1 minutę temu, mirage3 napisał: Z Kineticka D Block 52+ zrobisz model, ale raczej będzie odstawał jakością wyprasek od tego co do tej pory budowałeś na forum. Dla niektórych to każdą szesnastkę z garbem można przerobić na naszego nawet Baraka... Pytanie czy interesuje Ciebie wmiarę poprawny model czy rzeźba wmiarę poprawnego modelu ? Jak coś to mam takiego F-16D Block 52+... Nie jestem takim purystą merytorycznym. Ważne żeby kształtem przypominała szesnastkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Tu masz zajawkę jak to wygląda, zbiorniki paliwa do wymiany na 370 galonowe ale to nie problem https://www.mojehobby.pl/products/General-Dynamics-F-16D-Block-52-Polish-Air-Force-1954500.html Edytowane 27 Listopada 2018 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 7 godzin temu, Wokulski napisał: Słyszałem że Izraelską Sufę można przerobić na naszego. Można. Zestaw Hasy ma praktycznie wszystko co potrzeba: zasobnik ze spadochronem, zbiorniki konforemne, prawie wszystkie anteny - brakuje bodajże tylko mieczowej anteny na krawędzi wlotu powietrza, ale to najprostsza rzecz do dorobienia. Hasegawa robi nienajgorszy zestaw, choć trochę ubogi w detale, za to ma piękne, niezwykle wąskie i wyraźne linie podziału. Spasowanie za to jest takie trochę średnie ale bez tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 Czaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 55 minut temu, Solo napisał: Można. Zestaw Hasy ma praktycznie wszystko co potrzeba: zasobnik ze spadochronem, zbiorniki konforemne, prawie wszystkie anteny - brakuje bodajże tylko mieczowej anteny na krawędzi wlotu powietrza, ale to najprostsza rzecz do dorobienia. Hasegawa robi nienajgorszy zestaw, choć trochę ubogi w detale, za to ma piękne, niezwykle wąskie i wyraźne linie podziału. Spasowanie za to jest takie trochę średnie ale bez tragedii. Nie ma... https://www.1999.co.jp/eng/image/10114563/70/4 Znajdź zasobnik z spadochronem... A teraz porównaj https://www.1999.co.jp/eng/image/10408932/70/4 Znajdź zasobnik z spadochronem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Sufa Hasegawy ma część zasobnika niestety, a konkretnie sam spadochron: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Solo ma rację Hasegawa byłaby najlepsza jest delikatnie wykonana choć trochę biedna w detale... czas na waloryzację ! Jakaś blaszka Edzia i koniecznie dysza silnika bo fabryczna to jakaś pomyłka. Tylko może być problem z samym modelem...Trzeba poszukać, może ktoś chce sprzedać połowę zestawu Hasegawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Dodatków nie brakuje: kabina, wnęki podwozia, dysza Airesa. Tyle tylko że to tak średnio pasuje do tego modelu i ja się strasznie namęczyłem żeby to w nim upchnąć. Polecam tylko dyszę, bo ta Hasegawy jest nieciekawa, ale trzeba ją ukształtować w gorącej wodzie, bo Aires nie wiedzieć czemu sprzedaje je wygięte listkami na zewnątrz, jak rozwijający się kwiatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 Dobra nie będę kombinować i jak zdecyduję się na zakup to wezmę tego kinetica, gotowy na zdjęciach źle nie wygląda, plus kalki już w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 Kinetic to będzie rzeźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi