Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
18 minut temu, Wokulski napisał:

Trochę odkopuję temat. Czy F-16D block 52+ od Kinetica w 1/72 jest warty uwagi? Spodobał mi się ten pokrak i chętnie bym go zakupił.

Tak i nie są lepsze F-16...

Napisano
14 godzin temu, mirage3 napisał:

Tak i nie są lepsze F-16...

Ale jeśli chciałbym zrobić konkretnie F-16D block 52+ to jaki zestaw mi zostaje? 

Słyszałem że Izraelską Sufę można przerobić na naszego.

Napisano
5 godzin temu, Wokulski napisał:

Ale jeśli chciałbym zrobić konkretnie F-16D block 52+ to jaki zestaw mi zostaje? 

Z Kineticka D Block 52+ zrobisz model, ale raczej będzie odstawał jakością wyprasek od tego co do tej pory budowałeś na forum. Dla niektórych to każdą szesnastkę z garbem można przerobić na naszego nawet Baraka... Pytanie czy interesuje Ciebie wmiarę poprawny model czy rzeźba wmiarę poprawnego modelu ? ? Jak coś to mam takiego F-16D Block 52+...

Napisano
1 minutę temu, mirage3 napisał:

Z Kineticka D Block 52+ zrobisz model, ale raczej będzie odstawał jakością wyprasek od tego co do tej pory budowałeś na forum. Dla niektórych to każdą szesnastkę z garbem można przerobić na naszego nawet Baraka... Pytanie czy interesuje Ciebie wmiarę poprawny model czy rzeźba wmiarę poprawnego modelu ? ? Jak coś to mam takiego F-16D Block 52+...

Nie jestem takim purystą merytorycznym. Ważne żeby kształtem przypominała szesnastkę.

Napisano
7 godzin temu, Wokulski napisał:

Można. Zestaw Hasy ma praktycznie wszystko co potrzeba: zasobnik ze spadochronem, zbiorniki konforemne, prawie wszystkie anteny - brakuje bodajże tylko mieczowej anteny na krawędzi wlotu powietrza, ale to najprostsza rzecz do dorobienia.
Hasegawa robi nienajgorszy zestaw, choć trochę ubogi w detale, za to ma piękne, niezwykle wąskie i wyraźne linie podziału. Spasowanie za to jest takie trochę średnie ale bez tragedii.

Napisano
55 minut temu, Solo napisał:

Można. Zestaw Hasy ma praktycznie wszystko co potrzeba: zasobnik ze spadochronem, zbiorniki konforemne, prawie wszystkie anteny - brakuje bodajże tylko mieczowej anteny na krawędzi wlotu powietrza, ale to najprostsza rzecz do dorobienia.
Hasegawa robi nienajgorszy zestaw, choć trochę ubogi w detale, za to ma piękne, niezwykle wąskie i wyraźne linie podziału. Spasowanie za to jest takie trochę średnie ale bez tragedii.

Nie ma...

https://www.1999.co.jp/eng/image/10114563/70/4

Znajdź zasobnik z spadochronem...

A teraz porównaj

https://www.1999.co.jp/eng/image/10408932/70/4

Znajdź zasobnik z spadochronem...

Napisano

Solo ma rację Hasegawa byłaby najlepsza jest delikatnie wykonana choć trochę biedna w detale... czas na waloryzację ! ? Jakaś blaszka Edzia i koniecznie dysza silnika bo fabryczna to jakaś pomyłka. Tylko może być problem z samym modelem...Trzeba poszukać, może ktoś chce sprzedać połowę zestawu Hasegawy ?

Napisano

Dodatków nie brakuje: kabina, wnęki podwozia, dysza Airesa. Tyle tylko że to tak średnio pasuje do tego modelu i ja się strasznie namęczyłem żeby to w nim upchnąć.
Polecam tylko dyszę, bo ta Hasegawy jest nieciekawa, ale trzeba ją ukształtować w gorącej wodzie, bo Aires nie wiedzieć czemu sprzedaje je wygięte listkami na zewnątrz, jak rozwijający się kwiatek.

Napisano

Dobra nie będę kombinować i jak zdecyduję się na zakup to wezmę tego kinetica, gotowy na zdjęciach źle nie wygląda, plus kalki już w zestawie.