MAREK74 Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Witam, pewnego dnia w latach 80-tych w sklepie CSH "rzucili" czołgi na baterie . Szybko do domu, jak już wybłagałem forsę od rodziców, szybko do składnicy. Jaka ulga, jeszcze coś zostało, a został właśnie KW-85. Następnego dnia rano już jeździł. Wiele bitew przeszedł... żal było wyrzucać, leżał latami w rozsypce w jakiejś siatce. W tym roku zajrzałem do niej. Połamany, kilku części brak, pomalowany kilkoma warstwami farb nieznanego pochodzenia... Znowu; żal wyrzucać. Stwierdziłem, że na ile umiem to go wskrzeszę. Generalnie pancerki nie sklejam ale przez sentyment... No i jest - coś tam dorobiłem, przerobiłem, merytorycznie pewnie ma błędy ale mam satysfakcję, że odrestaurowałem pamiątkę z dzieciństwa. Aha - no i bardzo ważna rzecz - jeździ ! Ostatnie zdjęcie robione przy innym oświetleniu i coś z balansem bieli nie mogłem dojść do ładu. Pozostałe zdjęcia trochę z kolei za bardzo blade, w rzeczywistości jest odrobinę żywiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Większość gotowych modeli czołgów RC z obecnych czasów, nawet tych za ciężkie setki złotych, do pięt mu nie dorasta. Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Dobre to! Jeździ? A jak rozwiązałeś sterowanie? Kabla nie widzę. Edytowane 13 Listopada 2018 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 Z tyłu jest gniazdo na minijacka - widać je na zdjęciach. Model jest sterowany dwoma przełącznikami w pojemniku (dołączonym do zestawu) na 6 baterii R-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi