Marudek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Witam, Jakiś czas temu zabrałem się za model czołgu w skali 1:144. To miał być model "relaksacyjny" na góra tydzień pracy, a skończyło się jak zwykle - upgrade wszystkiego. Od siebie dodałem całe wnętrze, boki wanny, oddzielne koła i gąsienice. Tak wygląda model Dragona: A tak mój upgrade: Potem było już z górki: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvaot Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Wyszedł lepiej od mojego w 1:35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 Ładny maluszek, lufę też wymieniałeś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Fajny mikrus! Ale kamulce na torowisku chyba jednak zbyt grube... Musiały ci się już nazbierać całe pudła elementów, których nie wykorzystujesz z zestawów...ba- wiele zestawów, z których wykorzystałeś dwie-trzy części W sumie jak o tym pomyśleć, to aż człowieka zgroza przejmuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 W dniu 12.02.2019 o 19:55, Kvaot napisał: Wyszedł lepiej od mojego w 1:35 To rzuć w diabły modelarstwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Hej, Sorry, dopiero zauważyłem Wasze wpisy Tak, lufa to kawałek igły - bodajże 0,45 mm. A tłuczeń to najlepsze co mogłem znaleźć w kuchni Jak już dojdę do budowy większej dioramki kolejowej w 1:144 to zainwestuję w tłuczeń od skali N. No niestety to prawda - mam sporo modelarskiego złomu (dwa kartony). Np z aktualnie budowanego modelu RWD-6 użyłem jedynie połówek kadłuba i to jeszcze zmodyfikowanych Resztę części pewnie wywalę bo z nich raczej nic się nie da zrobić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Niczego nie wyrzucaj! Wszystko się przyda! Rób jakieś freestylowe konstrukty post-apo, tam niedoskonałości nie rażą, wręcz przeciwnie PS Skoro siedziśz głęboko w 144 i zazwyczaj upiększasz modele podstawkami, może zainwestuj w piasek dla szynszyli- drobniutki jest, tani, opakowanie za 5zł [1,5l] starczy na lata. I drobna rada- nie oddychaj zbyt głęboko, kiedy będziesz go używał, cholerstwo potrafi zaskoczyć ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 O! Dzięki za radę - chętnie skorzystam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts