spiton Napisano 21 Grudnia 2018 Share Napisano 21 Grudnia 2018 Leżał w pudełku ze 3 lata. Pomalowany bez kółek i tym podobnych elementów. Zlitowałem się, i zmontowałem ,_) Samolot gdzieś z dalekiej północy. Może JG 5. za kręgiem Polarnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Grudnia 2018 Share Napisano 22 Grudnia 2018 Nietypowe kamo fajne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2018 malunek eksperymenty z plamkami malowanymi farba olejną.... Przy okazji zareklamuje książkę Waltera Schucka "Zestrzelony". Facet miał ponad 200 zestrzeleń. I latał głównie w JG 5 w Petsamo, za kręgiem północnym, a potem, pod koniec wojny w JG 7 na jaskółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Malowanie eksperymentalne? To w końcu z JG5 czy nie? Plamki czym robione? pędzelek czy gąbeczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2018 W dniu 24.12.2018 o 10:05, Abominus napisał: Malowanie eksperymentalne? To w końcu z JG5 czy nie? Plamki czym robione? pędzelek czy gąbeczka?? Nie wiem czy JG 5 ,-)) Samoloty tej Gruppe, były podobnie malowane. Plamki malowane pędzelkiem na mokro. Czyli na modelu zwilżonym rozpuszczalnikiem ,_).żeby się trochę rozpływały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 Taki drobiazg a jak ładnie wykonany . Mam tylko jedno pytanie czy nie za bardzo jest rozjechany na kołach bez zbiornika ? Pytam bom nie w temacie . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi