spiton Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Leżał w pudełku ze 3 lata. Pomalowany bez kółek i tym podobnych elementów. Zlitowałem się, i zmontowałem ,_) Samolot gdzieś z dalekiej północy. Może JG 5. za kręgiem Polarnym. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 Nietypowe kamo fajne ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted December 22, 2018 Author Share Posted December 22, 2018 malunek eksperymenty z plamkami malowanymi farba olejną.... Przy okazji zareklamuje książkę Waltera Schucka "Zestrzelony". Facet miał ponad 200 zestrzeleń. I latał głównie w JG 5 w Petsamo, za kręgiem północnym, a potem, pod koniec wojny w JG 7 na jaskółkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abominus Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Malowanie eksperymentalne? To w końcu z JG5 czy nie? Plamki czym robione? pędzelek czy gąbeczka?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted December 26, 2018 Author Share Posted December 26, 2018 W dniu 24.12.2018 o 10:05, Abominus napisał: Malowanie eksperymentalne? To w końcu z JG5 czy nie? Plamki czym robione? pędzelek czy gąbeczka?? Nie wiem czy JG 5 ,-)) Samoloty tej Gruppe, były podobnie malowane. Plamki malowane pędzelkiem na mokro. Czyli na modelu zwilżonym rozpuszczalnikiem ,_).żeby się trochę rozpływały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted December 31, 2018 Share Posted December 31, 2018 Taki drobiazg a jak ładnie wykonany . Mam tylko jedno pytanie czy nie za bardzo jest rozjechany na kołach bez zbiornika ? Pytam bom nie w temacie . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts