spiton Napisano 21 Grudnia 2018 Napisano 21 Grudnia 2018 Leżał w pudełku ze 3 lata. Pomalowany bez kółek i tym podobnych elementów. Zlitowałem się, i zmontowałem ,_) Samolot gdzieś z dalekiej północy. Może JG 5. za kręgiem Polarnym. 1 Cytuj
spiton Napisano 22 Grudnia 2018 Autor Napisano 22 Grudnia 2018 malunek eksperymenty z plamkami malowanymi farba olejną.... Przy okazji zareklamuje książkę Waltera Schucka "Zestrzelony". Facet miał ponad 200 zestrzeleń. I latał głównie w JG 5 w Petsamo, za kręgiem północnym, a potem, pod koniec wojny w JG 7 na jaskółkach. Cytuj
Abominus Napisano 24 Grudnia 2018 Napisano 24 Grudnia 2018 Malowanie eksperymentalne? To w końcu z JG5 czy nie? Plamki czym robione? pędzelek czy gąbeczka?? Cytuj
spiton Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Napisano 26 Grudnia 2018 W dniu 24.12.2018 o 10:05, Abominus napisał: Malowanie eksperymentalne? To w końcu z JG5 czy nie? Plamki czym robione? pędzelek czy gąbeczka?? Nie wiem czy JG 5 ,-)) Samoloty tej Gruppe, były podobnie malowane. Plamki malowane pędzelkiem na mokro. Czyli na modelu zwilżonym rozpuszczalnikiem ,_).żeby się trochę rozpływały. Cytuj
Mirek66 Napisano 31 Grudnia 2018 Napisano 31 Grudnia 2018 Taki drobiazg a jak ładnie wykonany . Mam tylko jedno pytanie czy nie za bardzo jest rozjechany na kołach bez zbiornika ? Pytam bom nie w temacie . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi