Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Druga odsłona prac z modelami zdecydowanie nie z mojej bajki, tym razem P-51B Mustang.

Model Tamiya skala 1:48 w kwestii detalu nie jestem w stanie się wypowiedzieć nie wiem jakie obowiązują standardy w modelach z tego okresu.

Natomiast w kwestii składności typowo dla Tamki wszystko pasuje jak na klikniecie.

P-51B Mustang.

qI2FZNW.jpg?1CQwr8ZJ.jpg?11MxV9MT.jpg?1NcxbQj9.jpg?1qprqv8b.jpg?1fVsy7QN.jpg?132gfhP9.jpg?1EpK9i3b.jpg?1GRonQJr.jpg?1

• Like 1
Napisano
3 minuty temu, bazylms napisał:

Coś oststnio w drugowojenne klimaty cię ciągnie. Podoba mi się. 

Tak to wygląda, postanowiłem poskładać modele które otrzymałem jako nagrody w konkursach co ciekawe zawsze nagrodą za model współczesnego samolotu jest Spitfire lub Mustang.

W tej sytuacji co mi pozostało część oddać część poskładać ale to już w zasadzie koniec, no może jeszcze Liberator, Lancaster i B-17 w 1:32.

Napisano

No to będzie coś. Jak nie masz jeszcze tego Lancaster z HK to ponoć ten z Wing Nuts Będzie dużo lepszy. Trzeba tylko na niego poczekać. 

Napisano

Bardzo fajny i świetnie zrobiony model.

PZDR

Napisano

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i pozytywny odbiór, otrzymałem na PW pytanie dotyczące samego modelu i postanowiłem odpowiedzieć tu ponieważ faktycznie wydaje mi się to istotna kwestia.

Zapytano mnie o dokładny numer zestawu ponieważ jeden z kolegów posiada zestaw z którego ja budowałem P-51 ale nie ma na nim nitów na skrzydłach i kadłubie.

Tak, to fakt na moim zestawie także nie było wykonałem je sam i nie wiem na ile jest to zgodne ze stanem faktycznym, widząc zdjęcia P-51 wygląda na to że były to raczej zgrzewy więc to co zrobiłem to raczej SF.

8bKgYrk.jpg?1