pavel704 Posted December 30, 2018 Posted December 30, 2018 (edited) Witam wszystkich, Ostatnio zacząłem budowę Sowieckiej samobieżnej haubicy 2A3 Kondensator 2P zdolnej do strzelania pociskami nuklearnymi o kalibrze 406mm w skali 1/35 firmy Trumpeter. Pojazd ten stoi w muzeum w Centralnym Muzeum Sił Zbrojnych w Moskwie. Byłem w tam w tym roku niestety o muzeum dowiedziałem się już po powrocie i nie mam z tego miejsca żadnych zdjęć. Jest to mój trzeci model więc szału nie będzie, aczkolwiek myślę, że będzie jakaś poprawa w stosunku do pierwszych dwóch. Model jest już praktycznie złożony. Pozostaje teraz kwestia w jakim stanie go dokończyć, w muzealnym czy bojowym. Edited February 24, 2019 by pavel704 Quote
Gerd Posted December 30, 2018 Posted December 30, 2018 (edited) W muzealnym? No coś Ty... w bojowym z podniesioną lufą pod maksymalnym kątem i koniecznie na podstawce, nawet niewielkiej. I pamiętaj - obserwuję Cię! Powodzenia w robocie! Edited December 30, 2018 by Gerd Quote
pavel704 Posted February 24, 2019 Author Posted February 24, 2019 Kondensator złożony i pomalowany. Miałem małe problemy po drodze. Mianowicie zamisat nałożyć podkład, nałożyłem lakier matowy. Próbowałem (co widać na zdjęciach) nałożyć na to podkład ale niestety nie chciało to wyjść. Wykompałem więc model w wodzie z proszkiem, nastepnie nałożyłem podkład. Wyglądało to nei za dobrze.postanowaiłem jednak nałożyć farbę i okazało się, że nie jest źle. Quote
Cypis Posted February 24, 2019 Posted February 24, 2019 Ciekawy model. Wygląda na dosyć duży. możesz zrobić zdjęcie z jakąś miarką , dla zobrazowania wielkości ? Quote
Przemek Przybulewski Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 A ja mam pytanie o kolor, bo co zdjęcie to inny. Możesz napisać czym malowane? Quote
Recommended Posts