pavel704 Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich, Ostatnio zacząłem budowę Sowieckiej samobieżnej haubicy 2A3 Kondensator 2P zdolnej do strzelania pociskami nuklearnymi o kalibrze 406mm w skali 1/35 firmy Trumpeter. Pojazd ten stoi w muzeum w Centralnym Muzeum Sił Zbrojnych w Moskwie. Byłem w tam w tym roku niestety o muzeum dowiedziałem się już po powrocie i nie mam z tego miejsca żadnych zdjęć. Jest to mój trzeci model więc szału nie będzie, aczkolwiek myślę, że będzie jakaś poprawa w stosunku do pierwszych dwóch. Model jest już praktycznie złożony. Pozostaje teraz kwestia w jakim stanie go dokończyć, w muzealnym czy bojowym. Edytowane 24 Lutego 2019 przez pavel704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) W muzealnym? No coś Ty... w bojowym z podniesioną lufą pod maksymalnym kątem i koniecznie na podstawce, nawet niewielkiej. I pamiętaj - obserwuję Cię! Powodzenia w robocie! Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Gerd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 24 Lutego 2019 Autor Share Napisano 24 Lutego 2019 Kondensator złożony i pomalowany. Miałem małe problemy po drodze. Mianowicie zamisat nałożyć podkład, nałożyłem lakier matowy. Próbowałem (co widać na zdjęciach) nałożyć na to podkład ale niestety nie chciało to wyjść. Wykompałem więc model w wodzie z proszkiem, nastepnie nałożyłem podkład. Wyglądało to nei za dobrze.postanowaiłem jednak nałożyć farbę i okazało się, że nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 24 Lutego 2019 Autor Share Napisano 24 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 24 Lutego 2019 Autor Share Napisano 24 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Ciekawy model. Wygląda na dosyć duży. możesz zrobić zdjęcie z jakąś miarką , dla zobrazowania wielkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 A ja mam pytanie o kolor, bo co zdjęcie to inny. Możesz napisać czym malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi