fliper_nx Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 (edytowane) Witam ponownie, kolejny mój temat, jak w temacie widać buduję dioramę garażu firmowego [z przewagą biura] firmy pilotującej gabaryty, oraz model Chevrolet'a Xtreme S-10 czyli Blazera pic-up'a w wersji PILOT. Nie mam zamiaru rozdrabniać się na 2 tematy więc wszystko umieściłem tutaj. Oto zdjęcia [jak są jakieś niejasności to proszę pytać]: Garaż/biuro [materiał MDF 0,8 cm]: Ps trawka jeszcze nie skończona:). Chevrolet: Liczę na rzetelną opinię . Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Zapowiada się fajna dioramka - mam nadzieję że wszystkie ściany wyrównasz? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2008 Witam. Bardzo ciekawy pomysł, z wykonaniem takiej dioramy i ten kowboy też ciekawy. Mam pytanie, z jakich płyt zrobiłeś ściany? Bo to chyba nie są płyty kartonowo-gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Nie, jest to MDF o grubości 0,8 cm . Najczęściej służy do wykonywania zabudów car audio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Hmmm a ta butla to wtrysk podpropanku-butanu (LPG)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Hmmm a ta butla to wtrysk podpropanku-butanu (LPG)? O tym nie pomyślałem, ale pomysł dobry PILOT na gazowni.... DOBRE Garaż mi się podoba, ale te reflektory rajdowe na PILOCIE mi jakoś nie pasują... No nic.. Zobaczymy co Ci z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Dokladnie jak widze te reflektory to mam ochote wkraść się do tego garażu i puścić z dymem to auto :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Nie no bez przesady. W stanie Nowy Jork nie zarejestrujesz diesla, a co dopiero o LPG Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale jak to butla LPG to nie bardzo jak na Amerykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Oto akcesoria do makiety: Tła nie ma,będzie na następnych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Projekt nie upadł, z braku czasu dopiero teraz powracam do projektu, być może uda się zdążyć do MTM. Rajdowego szperacza oczywiście nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Kolor prawdopodobnie będzie ten co na panelu poszerzającym [dolnym] czyli szary metalic z palety Hyundai'a. Nie wykluczone że dodam "spychacz", coś na wzór policyjnego taranu. W silniku nawiercone otwory na świece: Bak paliwa [0%] z przewodem paliwowym oraz mocowanie tegoż "węża": Układ dolotowy podczas maskowania: Zostały już wybrane koła do pick-up'a: "Kogut" w którym zostaną umieszczone pulsujące diody: Nowy nabytek do nawiercania,ręczna mini wiertarka [ www.m-zone.pl ]: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Bardzo jestem ciekaw efektu migającego koguta. Będziesz w nim montował jednokolorowe diody czy różne?? I fajnie że podałeś adres stronki, na której kupiłeś wiertełka i wiertareczke Przyda mi się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 W kogucie zamontuję diody migające, pomarańczowe w przezroczystej obudowie. Oto wnętrze, jeszcze nie skończone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Wnętrze wygląda fajnie. Przyczepie się jednak do farfocla przy schowku z prawej strony deski rozdzielczej i jakichś włosków przy radiu. Tak to nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Czym obijałeś tunel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Czym obijałeś tunel? To jest chyba taka faktura tunelu, tylko pomalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Deska rozdzielcza do poprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Tą deskę malowałeś "z ręki" czy maskowałeś taśmą?? bo w niektórych miejscach takie poszarpane brzegi, jakieś delikatne wyjechania nie tam gdzie trzeba. Ale ogólnie dobór kolorów i pomysł jak najbardiej Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 (edytowane) Dzięki kolor dobierany na tzw oko, deska była oklejona taśma Tamiyi lecz pierwszy raz to robiłem . Tak wygląda model w całości bez dodatków. Oryginalne przednie zawieszenie, wał oraz amortyzatory mostu. Przednie zawieszenie zrobię od podstaw, będą to dwa wahacze połączone "prętem", w nim trzpień aby można było zastosować nieoryginalne koła, oraz amortyzator z jednej strony zamocowany do ramy zaś z drugiej do wahacza. Nowy most... Postanowiłem użyć profilu polistyrenowego o średnicy 3mm z zewnątrz, w środku poniżej 1,60mm, rozwierciłem środek wiertłem o rozmiarze 1,59mm, po obu końcach umieściłem rurkę metalową, której średnica odpowiadała gumowemu mocowaniu felg. Instrukcja nie przewidziała hamulców tarczowych z tyłu więc postanowiłem dorobić je z dołączanych do felg tarcz hamulcowych. Tarcza jest zbudowana z tarczy "ściernej" oraz mocowania wklejanego w nią, niestety otwór w mocowaniu też musiałem rozwiercić z 1,60 mm do 3mm odpowiednim wiertłem. Oryginalny wał posiadał puszkę z przełożeniami, więc i w moim nie może jej zabraknąć, rozwiercić się nie udało, element rozkleił się na dwie części wiec przyszło mi żmudne szlifowanie, tak powstał mój wał, sądzę że o wiele lepszy niż z AMT. Puszka nie została jeszcze sklejona ponieważ muszę mieć co najmniej włożony silnik z wałem aby ją dobrze umiejscowić. "Paka" również jest poszerzana jak i całe auto panelami. Niestety spasowanie bocznych paneli z tylnym [zderzak] jest kiepskie, więc zastanawiam się nad wykonaniem od podstaw coś w tym rodzaju, czekam na waszą opinię. Szkic: Pozdrawiam . Edytowane 17 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Cześć, obserwuje Twoje poczynania od początku na różnych forach i podoba mi się podejście. Pozwól, że czepne się nazewnictwa ale pisałeś o wale a pokazywałeś most z dyferencjałem w powyższym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Ten nowy zderzak tylny bardzo fajnie wygląda na tym samochodzie. To już jest ostateczna wersja tego zderzaka?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Kurcze nowy Foose nam się tu objawił ;) Trzymam kciuki za efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A mi nie wchodzą obrazki :( This image or video has been moved or delated - photobucket :( Te pierwsze zarysy jednak widziałem i muszę przyznać projekt fajny, tylko coś temat się przykurzył. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Alvaro oznacza to że zdjęcie zostało prawdopodobnie usunięte a poza tym nie wiadomo czy kolega dalej kontynuuje projekt więc po co odkopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Tak, temat będzie dalej kontynuowany, zdjęcia lecz zmieniły tylko lokalizację , z stad ten problem. Z czasem podam adres na servera, a później będę normalnie umieszczać fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi