subaroman Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Dzis chcialem pokazac Wam model, ktory udalo mi sie wrescie dokonczyc. Nie jest to najwyzszych lotow eksponat, gdzyz sam kit powstal w latach 70tych lub wczesnych 80tych i jego jakosc nie powala a dodatkowo budowe zaczalem ponad 13 lat temu, kiedy moja wiedza i umiejetnosci modelarskie byly w powijakach. Poprawilem to, co sie dalo poprawic i ostatecznie dokonczylem budowe. Po drodze popsulem oszklenie przednich swiatel, ktore musialem na nowo wykonac. We wnetrzu zainstalowalem fotele kubelkowe i pasy bezpieczenstwa, ktore raczej nie maja nic wspolnego z oryginalem (stad okreslenie replika). Dodatkowo dorobilem chlapacze, kalki "Michelin" na przednich blotnikach, wylacznik bezpieczenstwa na masce, szyby w obu przednich drzwiach i stelaz gornych halogenow na zderzaku. Chromowe listwy wokol szyb i przednich swiatel wykonalem przy uzyciu folii Bore Foil a wycieraczki, lusterko na drzwiach i halogeny pomalowalem chromem Molotova. Za jakis czas doloze brakujace zapiecia zabezpieczajace na maske i tylna klape, bo nie bylo ich w zestawie a powinny byc zainstalowane. Tak jak napisalem wczesniej, model mogl byc lepiej zbudowany, ale mimo wszystko jest swietnym dodatkiem do kolekcji rajdowych klasykow, a ze nie bylo wczesniej na forum podobnego, dlatego wrzucilem galerie do ogladania. Pozdrawiam!! Edytowane 13 Stycznia 2019 przez subaroman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Piękny model i niewątpliwie unikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Fajny rarytasik i ładny model. Gratulacje! Przeszkadzają mi tylko ramki okien z folią BMF. Mam wrażenie, że za szeroko położyłeś folię. Może to kwestia wypraski i zgodności z oryginałem skoro to wiekowy model. Ale i tak jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Bardzo ciekawy pojazd bez wątpienia i ozdoba każdej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi