WPR Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Cześć wszystkim, Właściwie to mój trzeci model na poważnie. Malowanie całkowicie pędzlem. Oznakowanie to fantazja. Nie potrafię obiektywnie ocenić tej pracy, na pewno przesadziłem z obiciami, ale generalnie jestem nawet zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Właśnie kończę swojego ISowatego, więc jestem niejako "w temacie" . Malowanie mnie się podoba, jak na pędzel, to naprawdę świetnie wygląda . Na plus, że nie zardzewiłeś osłon wydechów, a to częsty bład. Może trochę za mało przepalonego oleju i okopceń na ich wylocie. Fajnie zrobiony reflektor . Druga rzecz, która mi się rzuca w oczy, to brak "zmetalizowania" śladów na ogniwach gąsienic po kołach jezdnych - metal tarł o metal. Otwory w ogniwach też powinny się "świecić", bo zęby kół napędowych je szlifowały. Może to wina zdjęć, ale trochę dziwnie, wyglądają części metalowe narzędzi ( za srebrne ) i lina holownicza ( mało metalicznie ). Warto troszkę okopcić wylot lufy. Zapasowe ogniwa gąsienic na przodzie, wg mnie za mocno i zbyt monotonnie są ubrudzone. Wiem, że raczej "po ptokach" ale ja na pewno bym wyciął plasikowe uchwyty zbiorników paliwa i zrobił z pasków blaszki, mała rzecz, a cieszy oko. Polskich ISU nie badałem jeszcze dogłębnie, ale wydaje mnie się, że nie miały WKM-ów ( podobnie jak polskie IS-y ). I proszę, nie odbieraj moich uwag jako krytyki, bo sam także jestem na podobnym etapie ( kończę dopiero 3 model ) i tylko przekazuję swoje doświadczenia i wiedzę pozyskaną na tym forum . Przy budowie kolejnego modelu, zachęcam do założenia warsztatu. Na etapie budowy, na pewno Koledzy z forum pomogą, a zaręczam, jest tu wielu pomocnych fachowców . Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Podoba mi sie, jak na pedzel to naprawde fajnie, ale jak wspomnial poprzednik, przyda sie warsztat przy nastepnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 A włazy nie powinny być białe od wewnętrznej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 Dzięki za miłe słowa. Muszę pomyśleć z tym warsztatem, może złożę przy następnym modelu choć to dodatkowy czas, którego i tak mam bardzo mało na modelarstwo . Co do WKM to znalazłem taki e zdjęcie w necie. Nie wiem niestety jak jest datowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 9 minut temu, Tap-chan napisał: A włazy nie powinny być białe od wewnętrznej strony? Dobre pytanie. Na 100% nie mam pewności. Na tym zdjęciu wydaje się, że w kolorze wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Oki, czyli masz papier na WKM . W sumie nigdzie nie pisałeś, że ma być z okresu II wojny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi