rafau Napisano 14 Stycznia 2019 Napisano 14 Stycznia 2019 Witam figurka z odzysku. Glowa/twarz od nowa, reszta starego wlasciciela lekko podrasowana. Na dole oryginal przed. Cytuj
Gerd Napisano 25 Stycznia 2019 Napisano 25 Stycznia 2019 Mam wrażenie że coś jest nie tak z oczami.... moimi lub jego. Cytuj
bazylms Napisano 27 Stycznia 2019 Napisano 27 Stycznia 2019 Zgodzę się z Gerdem. Całość super, tylko te źrenice. Cytuj
rafau Napisano 2 Lutego 2019 Autor Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) fakt , źrenice to zagadka dla mnie. Zgodnie z Waszą sugestią zmniejszyłem troche źrenice posługując sie wzorem kalek. Natomiast w innej figurce 1/8 testuje jeszcze mniejsze żrenice i sadze ze efekt lepszy będzie docelowo. Aczkolwiek juz sam nie wiem.... Zona mówi ze za duze oczy ogolnie:) Edytowane 2 Lutego 2019 przez rafau z Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Lutego 2019 Napisano 2 Lutego 2019 może problemem są nie tyle duże oczy, co ułożenie brwi.. ten twój jest strasznie zdziwiony 1 Cytuj
rafau Napisano 2 Lutego 2019 Autor Napisano 2 Lutego 2019 poprawilem brwi i zmiejszylem oczy w miare moich mozliwosci.... Cytuj
Marcin M. Napisano 2 Lutego 2019 Napisano 2 Lutego 2019 To kalki, czy malowane? Ciężkie zadanie. Moim zdaniem powinieneś zmniejszyć źrenice, może popróbuj zmierzyć rozstaw i od nich zacząć robotę. Najlepiej skończyć jedno oko i potem do niego równać drugie. Błyski na tęczówce i źrenicy trochę rozpraszają - za dużo dobrego - daj jeden na końcu w każdym oku z konkretnej strony i nie centralnie w źrenicy. Bo kurcze nadal nie wygląda drapieżnie ani spokojnie, taki zamyślony albo wstrząśnięty. Cytuj
rafau Napisano 2 Lutego 2019 Autor Napisano 2 Lutego 2019 to malowane. Blysk pod i na zrenicy zlikwiduje - zostawię na tęczowce tylko. Problemem jest ze to popiersie to odlew polski z niewiadomego odlewu wiec z wieloma niedociągnięciami i odbiegający od oryginału. Zrenica odchodzi na 1 mm od naturalnego polozenia w powiece. (czyli jest kształt górki z profilu). Przy malej źrenicy nienaturalnie duza tęczowka robi się z widoku z lekkiego kąta. Może spróbuje zeszlifowac i jeszcze raz.... ale raczej juz za duzo zachodu... Cytuj
rafau Napisano 3 Lutego 2019 Autor Napisano 3 Lutego 2019 a jednak zabralem sie jescze raz- oczy zeszlifowalem- polowa to farba okazalo sie. Cytuj
Marcin M. Napisano 3 Lutego 2019 Napisano 3 Lutego 2019 Lepiej. Ustaw go do zdjęcia centralnie od przodu, jak na artboksie, brodę wyżej, ten kąt troche przekłamuje i ciężko ocenić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi