Jump to content

AN-2 Wiedeńczyk 1:48 Valom

RH
 Share

Recommended Posts

Teraz coś dla odmiany  i do tego polonus czyli latajacy jeszcze AN-2 Wiedeńczyk ,Model wedlug mnie (mowa o wypraskach) jest wredny ale jakoś sobie poradziłem ,zmieniony silnik na żywiczny ,oraz panel z zegarami z eduarda
No to do dzieła ,wybrzydzanie czas zacząć !!!!! :) :)

An-2%2BWiede%25C5%2584czyk.jpg
P1130003.JPG
P1130007.JPG
P1130004.JPG
P1130001.JPG
P1130002.JPG
P1130006.JPG
P1130005.JPG

• Like 1

Ja tam pancerniak jestem więc merytorycznie się nie wypowiem. Ale ogólnie podoba mi się. Do Wiedeńczyka mam swego rodzaju sympatię, z dwóch przyczyn:

1) regularnie widuję go na Pikniku Lotniczym w krakowskim Muzeum Lotnictwa (działam w GRH Południe "Polscy Spadochroniarze Wojskowi")

2) z jednym z członków załogi (tym którym nie uciekł do Austrii z resztą załogi) sierż. (później chor.) Wroną mieszkałem na jednym osiedlu wojskowo-milicyjnym w Krakowie, moi rodzice przyjaźnili się z rodziną Wronów.

W dniu 15.01.2019 o 21:38, Tazman79 napisał:

Jak robiłeś odciągi? 

Witam

Odciągi to żyłka 0.30  wklejona na klejem CA  a potem naciągana termicznie za pomocą lutownicy ,dokładnie to gorący grot przykłada sie delikatnie do żyłki oczywiście nie na styk

22 godziny temu, Michal_G napisał:

Ja tam pancerniak jestem więc merytorycznie się nie wypowiem. Ale ogólnie podoba mi się. Do Wiedeńczyka mam swego rodzaju sympatię, z dwóch przyczyn:

1) regularnie widuję go na Pikniku Lotniczym w krakowskim Muzeum Lotnictwa (działam w GRH Południe "Polscy Spadochroniarze Wojskowi")

2) z jednym z członków załogi (tym którym nie uciekł do Austrii z resztą załogi) sierż. (później chor.) Wroną mieszkałem na jednym osiedlu wojskowo-milicyjnym w Krakowie, moi rodzice przyjaźnili się z rodziną Wronów.

Tak z ciekawości to osiedle nie bylo na Grzegórzkach ?