Andrew Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 nic dodać nic ująć. PO PROSTU PERFEKCJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Brakuje mi fotek przy naturalnym świetle, z niebem w tle. One pokazałyby kalsę tej dioramki .Obserwując ją w warsztacie, człowiek sie przyzwyczaił. I nie czuje sie rozjechany perfekcja wykonania. Bo się opatrzył. Zdjecia w planerze dały by jej nowy wymiar. Ps. Gratuluje pierwszej stronki Zdecydowanie sie należała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 dodam jeszcze ,że wszystko jest tu pomalowane genialnie!!!! Butle na gaz, beczki po paliwie, wrak garbusa, itp. No może z wyjatkiem dziadka, który ma plastelinowe wdzianko:-) Ogólnie szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Powiem krótko, figurki mi się kompletnie nie podobają ale reszta, ten klimat, te wykonanie i sam pomysł. 5+ ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Co Wy gadacie, drodzy koledzy (!!!) Widzialem "na zywca" - figurki & calosc prezentuja sie wysmienicie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Powiem krótko, figurki mi się kompletnie nie podobają ale reszta, ten klimat, te wykonanie i sam pomysł. 5+ ode mnie konkretnie co Ci się nie podoba ....( zbliżenie 400%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Zielone wdzianko. Ono mi też się nie podoba. Sory Sebastian, ale przy tak perfekcyjnym wykonaniu takie plastelinowo-gumowe odzienie, w kolorze, który był w tamtych czasach nie modny rzuca się w oczy. Namolowałbyś na nim kratę, to by był przebój!!!. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 spiton Zielone wdzianko. Ono mi też się nie podoba. Sory Sebastian, ale przy tak perfekcyjnym wykonaniu takie plastelinowo-gumowe odzienie, w kolorze, który był w tamtych czasach nie modny rzuca się w oczy. Namolowałbyś na nim kratę, to by był przebój!!!. Przecież "akcja" dioramy nie odbywa się w Szkocji ! Dla mnie figurka jest cool w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 rowniez dolanczam do grupy zachwycajacej sie ta dioramką bo naprawde jest czym swietny pomysl i ciekawa realizacja, od strony warsztatowej nie moge sie do niczego przyczepic wszystko wykonane jak na moj gust wzorowo, rozmieszczenie tych wszystkich pojedynczych ogniwech i tej całej masy detali mimo iz wydaje sie przypadkowe "efekt bałaganu" jest zrobione w bardzo przemyslany sposob przez coe wszystko ładnie sie komponuje ze soba i miło sie patrzy na twoja prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Dzięki serdecznie, to tak jest czasami że koncepcja przyjęta na początku wydaje się chaotyczna dla obserwatorów, niektóre rzeczy są niezrozumiałe wręcz rażą pewnym niedopasowaniem i dopiero szereg zabiegów podążających za treścią - wizją wymyśloną tworzy spójną całość. Z tego powodu zamęczam zdjęciami tygrysa w warsztacie, moim celem jest pokazanie że ukształtowanie wizji następuje wraz z kolejnymi etapami prac. Nie da się zrobić wszystkiego na raz. Modelarstwo to etapowość. Szczególnie dotyczy to dioram. Pewne kontrowersje pojawiające się typu za bardzo zniszczony, ubłocony itp. na początku drogi są niezrozumiałe lub wręcz rażące dla obserwatora. I tu nie można ulegać pokusą szybkich zmian. Trzeba się trzymać swojego toku prac aby finał był godny pochwał jakie od Was otrzymałem. Jeszcze raz za nie dziekuję i zapraszam do mojego warsztatu na kolejne boje Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 konkretnie co Ci się nie podoba ....( zbliżenie 400%) to nie jest jeszcze perfekcjonizm a ty do tego gatunku na bank należysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi