macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Witam mój pierwszy warsztat jako że mini bo w zasadzie wiele tu roboty nie ma ale wkrótce także budowa niemieckiego niszczuciela Z-43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 No to walcz, im prostszy model, ty bardziej trzeba się starać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Staram się Trochę dziur .. ręka trzęsie się jak ... Heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Kiosk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Na początek wiercenie bym sobie podarował, ale jeżeli już to robisz, to musisz pocienkocić kulą od wewnętrznej strony wokół otworów, żeby nie było tak pancernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 No właśnie już sobie darowałem bo słabo mnie to wyszło. Podkład nałożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Ps szkoda że z aparatu nie wycisne więcej .. bo słabo zdjęcia wychodzą w makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 To najwyżej nie rób zblizen na otwory. Jest ok. Bardzo przyjemny kolor ma ten primer. L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Niby Grey a pod prawie czarny podchodzi.Hehe od otworów z dala ... póki co Z-etka pcha się w kolejkę. Ps. Górna część pomalowana Mr hobby H51. A że świeci się jak psu... to narazie z dala cdn. Jutro dolna część. I być może zacznę dłubać niszczarke. Więc zabawa z blaszkami.... zobaczymy co to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 W instrukcji rypneli się z kolorami - dark jest jako light i odwrotnie. Ale z tego co piszesz to chyba zauważyłeś. Nie mniej jednak trzeba było wykorzystać ten fajny kolor primera i cieńszymi warstwami z góry w dół jechać, nie tak równomiernie. Kadłub na wypukłości jaśniej, kiosk nieco ciemniej. Ten H51 jest bardzo jasny u Ciebie. Oczywiście da się coś z tym zrobić jeszcze, także spoko. Podrzucam inspirację oryginału i jakiegoś modelu żeby pokazać o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Działaj, działaj słuchaj się chłopaków, a będzie gites. Nie raz będziesz pewnie myślał że o wuj im chodzi jak jest przecież super, ale stosuj się do rad i sugesti, a na pewno nie pożałujesz. Od mnie taka mała porada, jak najrzadziej rozkręcaj fukawke i rób to tylko w ostateczności bo łatwo uszkodzić sprzeciora. Wystarczy dokładnie przepukac po każdym malowaniu i będzie działać długo, a co najważniejsze sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Hehe spoko dzięki... Tak na odwrót w instrukcji. Coś jutro podziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 Na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 (edytowane) Ok panowie eksperci ... coś tam podzialalem. Nie jest aż tak super... Teraz pytanie jak robicie te glony czy ten cały kamień. Lakier do włosów ... ? I szczoteczka... nie chce popsuć tego maleństwa ... Edytowane 18 Lutego 2019 przez macek25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Ja tam nie jestem osobą która może radzić bo się sam nie znam, ale te bialele mazaje możesz bardziej przygasic (rozmyc) by całość ujednolicić bo teraz wygląda to trochę dziwnie. Co do kamienia to tylko próby mogą cię czegoś nauczyć, czytaj relacje z budowy i staraj się kopiować to co inni robią. Do glonów, kamienia i całego syfu możesz użyć farb olejnych dla plastyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi