subaroman Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Dzis udalo mi sie ukonczyc budowe Celicy w barwach Arala, ktora Robert Herba z Arturem Skorupa startowali w 1996 roku w 53cim Rajdzie Polski. Za podstawe do budowy posluzyl zestaw Tamiya w skali 1/24, natomiast kalki i dedykowane farby pochodza z Mf Zone. I tym razem postanowilem dolozyc kilka rzeczy od siebie a lista zmian wyglada nastepujaco: -obnizone zawieszenie, -pasy we wnetrzu, -karbon na lusterkach, -tarcze hamulcowe z blaszek, -chlapace ze srubkami, -antena na dachu w calosci wykonana od podstaw, -zapinki tylnej klapy zrobione z drucika wykonane od podstaw, -wlasciwy bak paliwa z dodatkami, -podloga pod bakiem, -wentyle w kolach, -srubki mocujace wlot powietrza na dachu, -zamki w klamkach, -zapinki na masce, -poprawiony koniec ukladu wydechowego, -srubki przedniej tablicy rejestracyjnej. Oczywiscie nie bylbym soba, gdyby cos sie w trakcie prac nie popsulo. I tak przed montazem szyb z jakiegos powodu popekaly slupki prawe a i b. Posklejalem je do kupy i jakos to wyglada, nic nie poradze na mojego pecha. Macham na to reka i ciesze sie piekna kolorystyka Toyoty!! Pozdrawiam!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Stary przestań składać modele (żarcik) kolejny raz jestem pod wrażeniem i podziwiam piękną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Podpowiesz czego używasz do lakierowania i w jakich etapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogi Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 Witam , model piękny , wykonanie wzorowe , napisz proszę jakich farb użyłeś do pomalowania tej Toyoty , mam taki sam zestaw do złożenia i nie mogę dobrac koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Gratulacje !! Co prawda nie mój temat , ale wykonanie super , Proszę więcej fotek zaglądających przez szybę do wnętrza . Lakier idealnie położony. GRATULUJE FOTKI ADMINA>> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Dzieki za komentarze. Karoserie lakieruje klarem samochodowym Duxone, mieszanym w proporcjach 2:1. Nakladam tylko jedna warstwe bezbarwnego. Kolory niebieskie to odpowednio: - ciemny to Ral 5002 - jasny to dedykowana farbka pod kalki Aral, jakby co, to moge troche odstapic. Fotek bedzie wiecej, gdyz model ma byc pokazany w Tamiya Model Magazine i czeka go wkrotce sesja foto, razem z Audi S1. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 6 Marca 2019 Autor Share Napisano 6 Marca 2019 (edytowane) Wrzucam kilka nowych fotek Arala, poniewaz dokonalem kilku zmian w modelu. Najwazniejsza z nich to nowa podstawa anteny z wezsza sprezyna, bo poprzednia byla za duza. Pozdrawiam!! Edytowane 6 Marca 2019 przez subaroman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 Kolejny piękny model w Twoim wykonaniu. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Zawsze chwalę i zawsze zapraszam do Bielska Białej na Poland Model Show MPM tym razem muszę sie pochwalić iż udało mi sie (chyba skutecznie) namówić spora grupę fanów modelarstwa samochodowego do przyjazdu - z 'wysp' również Gratulacje - piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi