Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak kapałem i kapałem tymi fotkami, aż wreszcie się doczekałem i kolega porobił porządne wiec można rzucić Sukę na pożarcie forumowych prosów :-)
W sumie większość opisana w wątku wiec tutaj tylko szybko przypomnę, że to przepak Italeri, żmudna robota, ale sporo się dzięki niej nauczyłem, co mam nadzieje zaprocentuje w niedalekiej przyszłości podczas prac nad Tomcatem z Revella, którego robię od jakiegoś czasu :-)
Od siebie: zasobniki na końcach skrzydeł, oddzielone klapy i stery, blachy w kokpicie, "firanki" na szybach, FODy oraz drabinka i osłona przedniego podwozia.
Smacznego :-D

A22kCJJ.jpg

GMWWeI9.jpg

kylug1Z.jpg

18YiWbU.jpg

0TFrXyA.jpg

FNBhNDK.jpg

myuvGm1.jpg

qs1HN52.jpg

h2YGPce.jpg

i1fqupY.jpg

9tYQCR0.jpg

AobHy1v.jpg

Z5z9aQK.jpg

• Like 3
Napisano

Fajnego dziobaka wykrzesałeś z tej Italerki. 

Farby mieszałeś sam? Spód wygląda dobrze, góra pasuje ciut mniej. Choć w warsztacie różnie to wyglądało. 

Napisano (edytowane)
22 minuty temu, mbrnnr napisał:

Farby mieszałeś sam? Spód wygląda dobrze, góra pasuje ciut mniej. Choć w warsztacie różnie to wyglądało. 

Na żywo wygląda lepiej - tutaj trochę za bardzo wpada w granatowy. Używałem Russian Aircraft Grey z serii 40th Anniversary MrColor - chyba Solo mi ja polecił. Może na tej fotce poniżej będzie lepiej widac kolor ?

IUVgFPG.jpg?1

Edytowane przez Psar77
Napisano
Teraz, karambolis8 napisał:

Mi troszkę brakuje zróżnicowania metalu na silnikach i zbyt ciemny wash na spodzie. Co następne? :)

Starałem się z tymi silnikami (poszedł tam clear orange i clear blue) ale trochę za mało - następnym razem odważniej sobie będę poczynał ? Wash na spodzie za ciemny - to fakt - największa chyba bolączka tego modelu, ale przy następnym będzie lepiej ?
Aktualnie mam przygotowanego do kalek MiGa-21 MF z Edka w 72, ale to samoskładające się klocki lego i robiony dla sportu bez większej podniety, natomiast w tej chwili dłubię przy F-14D z Revella tez w 72 i jest to już większe wyzwanie ? Ale po warsztatach Rydza w Bytomiu nabrałem chęci do eksperymentów na tym Tomcacie. Może niedługo się pochwalę ?

• Like 1
Napisano

Bardzo lubię ten samolot. To nowe malowanie nie jest specjalnie ładne, ale samolot jest śliczny