FAHR Napisano 21 Marca 2019 Share Napisano 21 Marca 2019 Jak w temacie- USAF albo PSP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 O PSP zapomnij. Szukam od pół roku... Dopóki ktoś nowej nie wyda, albo ModelMaker nie dodrukuje nie ma szans... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 A może F-16 w fajnym kamo? Jest też wariant na C Block 25: https://shelfoddity.com/index.php?route=product/product&path=25_65&product_id=196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Marca 2019 Autor Share Napisano 22 Marca 2019 (edytowane) Cokolwiek ze sklepu lub od kogoś z Polski, poza zestawem z modelu revella, bo jeden już mam a chcę zrobić parkę. Cytat O PSP zapomnij. Szukam od pół roku... Dopóki ktoś nowej nie wyda, albo ModelMaker nie dodrukuje nie ma szans... A tego nie rozumiem, przecież popyt jest... Edytowane 22 Marca 2019 przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 57 minut temu, FAHR napisał: Cokolwiek ze sklepu lub od kogoś z Polski Shelf Oddity są z Wrocławia, a jak nie chcesz płacić w euro to asortyment od nich jest do zamówienia w Martoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 [ A tego nie rozumiem, przecież popyt jest...Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 Ja też nie rozumiem... Tym bardziej że na rynku do 72 jest duży wybór, a przeskalowanie nie jest chyba trudne dla producenta... Z 48 na 72 wiele firm tak robi.Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 23 Marca 2019 Share Napisano 23 Marca 2019 13 godzin temu, FAHR napisał: A tego nie rozumiem, przecież popyt jest... Aby dodrukować kalkomanię, czy wznowić producent musi wyłożyć kasę i to nie małą (zazwyczaj liczoną w tysiącach złotych) Nakłady w firmach profesjonalnie drukujących kalkomanie zaczynają się od 300 a nie rzadko i od 500 arkuszy (arkuszy, a nie wzorów jednej kalkomanii), więc firma mając w perspektywie wznowienie kalkomanii (czyli wydanie kasy i zamrożenie dużej jej części w magazynie na dłużej) lub wydanie nowej kalkomanii (i rozpoczęcie sprzedaży nowego tematu) najczęściej wybiera to drugie rozwiązanie. Wznowienie czy dodrukowanie zaczyna być opłacalne dopiero gdy popyt jest faktycznie duży, a skala 1/144 w lotnictwie wojskowym jest podobnie niszowa jak 1/48 w pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 23 Marca 2019 Share Napisano 23 Marca 2019 Mogą na arkuszu zrobić np. 3x 72 i 1x 144 lub cos w tym stylu. Proszę tego nie odbierać jako narzekanie, bardzo się cieszę że wogóle ktoś coś drukuje PL w 144, ale nie rozumiem po co drukować kalki w tej skali do Herculesa PSP, jak nie ma na rynku sensownego modelu w tej skali, więc popyt raczej nie będzie duży. Z drugiej strony wystarczy kupić przyzwoitego Revellowskiego F-16, można dokupić zbiorniki konforemne z RetroWings, troszkę poprzerabiac statecznik pionowy i Jastrząb gotowy... Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi