Jump to content

[G] Wurfrahmen 40 Auf Maultier 1:35

Przemo1CK
 Share

Recommended Posts

Witam!

Kolejny nieprawdziwek, ale nie do końca, bowiem istniał tzw. "panzerwerfer auf Maultier" w wersji amunicyjnej bez wyrzutni pocisków... ja pozwoliłem sobie tylko dodać wyrzutnię ramową :P

Model prosto z pudła (maultier) + wyrzutnia również (mirage) + akcesoria (italeri).

Oto on:

th_pwe14.jpgth_pwe13.jpgth_pwe12.jpg

th_pwe11.jpgth_pwe10.jpgth_pwe9.jpg

th_pwe8.jpgth_pwe7.jpgth_pwe6.jpg

th_pwe5.jpgth_pwe4.jpgth_pwe3.jpg

th_pwe2.jpgth_pwe1.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Bardzo ciekawy modelik, fajna konstrukcja. Wykonanie dobre, jak mniemam gąski są gumowe?? Chyba się pokuszę o zbudowanie jakiegoś pojazdu (niekoniecznie prawdziwego) wyposażonego właśnie w tą wyrzutnię ramową... Oglądałem oba Twoje projekty z tą wyrzutnią i wygląda to bardzo ciekawie...

Miny minami, ale jak widać usunąłem z nich detonatory... czyli prościej te guziczki na środku...

mam wrażenie, że twoje ostatnie modele są robione "na siłę"

Hmmm na siłe raczej nie, prędzej "z fantazją", bo tak obserwuje te wszystkie fora i ciągle to samo, setna pantera, tysięczny tygrys...

P.S. z tym MG dobry tekst, muszę kiedyś figury zrobić z niebieskimi pigułkami w dłoniach

a jak postępy blitza z warsztatem?

Czekam na jeden wolny dzień i się zrobi, bo tak z przerwami to już nie daje rady... może dziś coś przy nim pogrzebię, ale nie wiem.

Pozdrawiam i dzięki za komentarze !

Przemo

Miny minami, ale jak widać usunąłem z nich detonatory... czyli prościej te guziczki na środku...

To jeszcze powinieneś wywiercić w nich dziurę, ponieważ detonator jest na gwincie

Hmmm na siłe raczej nie, prędzej "z fantazją", bo tak obserwuje te wszystkie fora i ciągle to samo, setna pantera, tysięczny tygrys...

Nie tylko niemcy mieli pojazdy lądowe, a rozwój broni pancernej nie skończył się po 1945 roku Więc może lepiej zabrać się za pojazdy innych państw biorących udział w II wojnie, albo co lepsze zabrać się za pojazdy współczesne...

• 3 weeks later...