Janisz Napisano 2 Kwietnia 2019 Share Napisano 2 Kwietnia 2019 No i drugi ukończony w tym roku model czyli niemiecki krążownik pancerny SMS "Blucher" w skali 1/350 żywica od Combriga. Okręt chyba znany głownie z tego że szybko zatonął w Bitwie pod Dogger Bank 25 stycznia 1915 po nierównej walce z eskadrą krążowników liniowych kadm. D. Beatty. Sam model to jeden z nowszych wyrobów Combriga. Wersja full hull który trzeba sobie skleić z dwóch części co nie jest proste. No ale dałem radę. Dużą pomocą przy budowie była książka z serii Superdrawings 3D wydawnictwa Kagero o tym okręcie jednak żeby nie było za prosto to w książce główne grafiki przedstawiają wygląd "Bluchera" w stanie pierwotnym a model jest zrobiony w zasadzie na moment zatopienia. Przeróbki kosmetyczne głownie na nadbudówce rufowej. Na szczęście model zawiera potrzebne części - 2 działa plot.. Maszt trzeba zrobić samemu - oprócz budek podobnie z sieciami przeciw torpedowymi no i wszelaki relingi - tego nie ma w zestawie a i słowa o malowaniu też brak. Modelu nie brudziłem - NAVIGA no i brak materiałów - w 3D jest czyściutki jak.... no dobra jedynie pobawiłem się na pokładzie bo nie ma do niego żadnego pokładu drewnianego na rynku. Zdjęcia. i kilka ujęć z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Bardzo ładny okręt z klimatem początku XX w. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Ładniutki jedyne co mnie trochę kłuje w oczy to te nieproporcjonalnie wielgachne oka w siacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Zacny Tylko zdjęcia trochę takie niewyraźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi