Janisz Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 No i drugi ukończony w tym roku model czyli niemiecki krążownik pancerny SMS "Blucher" w skali 1/350 żywica od Combriga. Okręt chyba znany głownie z tego że szybko zatonął w Bitwie pod Dogger Bank 25 stycznia 1915 po nierównej walce z eskadrą krążowników liniowych kadm. D. Beatty. Sam model to jeden z nowszych wyrobów Combriga. Wersja full hull który trzeba sobie skleić z dwóch części co nie jest proste. No ale dałem radę. Dużą pomocą przy budowie była książka z serii Superdrawings 3D wydawnictwa Kagero o tym okręcie jednak żeby nie było za prosto to w książce główne grafiki przedstawiają wygląd "Bluchera" w stanie pierwotnym a model jest zrobiony w zasadzie na moment zatopienia. Przeróbki kosmetyczne głownie na nadbudówce rufowej. Na szczęście model zawiera potrzebne części - 2 działa plot.. Maszt trzeba zrobić samemu - oprócz budek podobnie z sieciami przeciw torpedowymi no i wszelaki relingi - tego nie ma w zestawie a i słowa o malowaniu też brak. Modelu nie brudziłem - NAVIGA no i brak materiałów - w 3D jest czyściutki jak.... no dobra jedynie pobawiłem się na pokładzie bo nie ma do niego żadnego pokładu drewnianego na rynku. Zdjęcia. i kilka ujęć z budowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba77 Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Bardzo ładny okręt z klimatem początku XX w. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Ładniutki jedyne co mnie trochę kłuje w oczy to te nieproporcjonalnie wielgachne oka w siacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Zacny Tylko zdjęcia trochę takie niewyraźne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts