AstarSeran Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Cześć Mam problem z wężem Amazing art AA-24. Przy ostatnim malowaniu jego końcówka "wyskoczyła" z mocowania w gwincie (na zdjęciu zaznaczyłem, o który element dokładnie mi chodzi). Pomyślałem, że być może wynika to z za dużego ciśnienia, po skręceniu zaworu na butli wąż wprawdzie już nie wyskakiwał, ale nadal mogłem zauważyć, że końcówka wysuwa się z mocowania przez co wciąż bałem się powtórki. Chciałbym w związku z tym zapytać, czy taki wąż da się w jakiś sposób doszczelnić, a jeśli nie, to czy na taki sprzęt udzielana jest jakakolwiek gwarancja (na stronie sklepu nie ma o tym w ogóle wzmianki)? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Możesz zacisnąć opaską metalową ( taką jak na wężach np od płynu chłodzącego w samochodach, taki mini rozmiar powinien być osiągalny w każdym "metalowym sklepie") lub zdjąć z węża zakuwkę (ten metalowy element) nałożyć na końcówkę i wtedy zacisnąć wąż na króćcu np dwoma opaskami elastycznymi. Gumowa część węża musi być obowiązkowo w płóciennym oplocie, inaczej zrobi ci się balon i pierdyknie przy byle psikaniu. Przerabiałem ten problem z identycznym wężem, teraz działa bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts