laskonogi Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 bardzo smacznie, zasiadam i podpatruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2020 Łezka się kręci... Kiedy sklejałem przed wielu laty to takiej blacharki nie było..... Choć Eduardowa też była niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 42 minuty temu, Marcin Rogoza napisał: Łezka się kręci... Kiedy sklejałem przed wielu laty to takiej blacharki nie było..... Choć Eduardowa też była niczego sobie Marcin, to są właśnie blachy Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2020 9 godzin temu, lesio-69 napisał: Marcin, to są właśnie blachy Eduarda. A, to cos mi sie popieprzyło.... Miałem wrażenie, że te moje były jakieś skromniejsze.... Ale cóz, to było już wieki temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Dołączam do widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 z czego będziesz robił żagle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 51 minut temu, blacman napisał: z czego będziesz robił żagle ? Jakie żagle? Tu nie ma żagli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Godzinę temu, lesio-69 napisał: Jakie żagle? Tu nie ma żagli. zawsze robiłeś ... żartuję oczywiście. Dołączam do widzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 15 Listopada 2020 Autor Share Napisano 15 Listopada 2020 Rozwiercam świetliki. Później w otwory zapuszczę Micro Kristal Klera aby zaimitować szklenie Na burtach znajdowały się takie dziwne trapy. Nie miały poręczy, a wchodziło się po nich jak na starych żaglowcach trzymają się spuszczonej obok liny. Znajdowały się w 3 miejscach na każdej burcie: dziób, śródokręcie, rufa. Wykonałem je z profili Plastructa. Bardzo ciekawe jest ich wzajemne ułożenie. 1. dziób lewa i prawa burta ma takie samo ułożenie stopni. Stopnie są wyrównane w kierunku rufy. 2. śródokręcie lewa i prawa burta ma takie samo ułożenie stopni. Stopnie są wyrównane w kierunku dziobu. Są prawie 2 razy dłuższe niż te na dziobie 3. rufa lewa i prawa burta mają różne ułożenie ułożenie stopni. Na lewej burcie są ułożone w 2 słupkach, a na prawej w jednym. Długość stopni taka jak na dziobie. W każdym z trapów najwyższy stopień jest 2 razy szerszy niż pozostałe. Prawa burta na rufie Lewa burta na rufie Wykonałem na lewej burcie półkę pod sieci przeciwtorpedowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi