adalek Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Trema zjada, ale niech tam - wrzucam fotki mojego pierwszego doroslego modelu. Do tej pory zrobilem kilka "miniaturek" 1/72 bez malowania, potem ze trzy z malowaniem "prosto z fabryki" no i teraz zaczynam kombinowac - pierwszy raz uzylem washa oraz suchych pasteli (MIG). model zrobiony prosto z pudla, bez malowania, bo ZSRR jakos srednio chcialem robic. oto zdjecia, komentujcie i czekam na uwagi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Malowany pędzelkiem tak? Powiem tak - jest super jak na czwarty malowany modelik! Naprawdę! Ładnie położony kolorek, fajnie, że od razu ruszasz z nowymi technikami i ogólnie elegancko. Co rzuca się od razu w oczy - niezaszpachlowane i wyszlifowane zbiorniki paliwa z boku, gąska od ostatniego koła jezdnego do napędowego tak dziwnie wisi (a ogólnie zwisy ma fajne), za rdzawe gąski. Tak to elegancko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Jak na początkującego modelarza bardzo dobrze, szczególnie podoba mi się walora na gąsienicach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
93mati Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Jak na czwarty malowany to tylko pogratulować. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Fajny model, i odzwierciedla uczucia , jakie ma człowiek stojąc przed takim monstrum. Stalowy potwór!! Powiedziałbym,że model jest gorzej sklejony, niż pomalowany.Najbardziej rażą mnie mocowania dodatkowych zbiorników. powinienes dorobić je we własnym zakresie, bo to co jest w zestawie, jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Nooo, jak na 4 model to naprawdę kongratulejszons! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Powiedziałbym,że model jest gorzej sklejony, niż pomalowany. Wyjąłeś mi to z ust... Gratulacje, piękny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 model bardzo ładnie wykonany:) zwisy gąsek fajnie zrobione tylko za bardzo są rdzawe ale tak to elegancko powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Jedyne co mnie wystraszyło to krzywo obmalowane pasy na wieżyczce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalek Posted March 13, 2008 Author Share Posted March 13, 2008 o przepraszam, tu to sie bede tlumaczyl - jakos nie potrafie sobie wyobrazic, zeby armia czerwona malowala te pasy w warunkach polowych przed operacja berlinska od linijki. jakby mialo byc rowno to by bylo rowno (bardziej) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Świetnie wykonane gąsienice, chociaż za dużo na nich rdzy. Tutaj moje pytanie, jak zrobiłeś takie zwisy ( opisz technikę), bo chyba to były gąski z pojedyńczych ogniwek ( magic track)? Co do pasów, to malowali je tak jak na to pozwoliły warunki. U nich nie było żadnej reguły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 o przepraszam, tu to sie bede tlumaczyl - jakos nie potrafie sobie wyobrazic, zeby armia czerwona malowala te pasy w warunkach polowych przed operacja berlinska od linijki. moim zdaniem są idealne :-)) Ja robiac ten model w 72, zrobiłem jeszcze dwa zacieki :-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalek Posted March 13, 2008 Author Share Posted March 13, 2008 ha, ja chcialem zrobic jeszcze slady butow umazanych w farbie, ale niestet, srednio bylo widac ze to buty, zostawaly jakies takie bezksztaltne plamy co do gasienic, to nie bylo zadnej techniki, kleilem jedna po drugiej kilka-kilkanascie ogniwek, kladlem taki pasek na kola i poki byly jeszcze swieze i mozna je bylo jeszcze ksztaltowac, nadawalem pozadany ksztalt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 co do gasienic, to nie bylo zadnej techniki, kleilem jedna po drugiej kilka-kilkanascie ogniwek, kladlem taki pasek na kola i poki byly jeszcze swieze i mozna je bylo jeszcze ksztaltowac, nadawalem pozadany ksztalt. No to świetnie Tobie wyszły. Jeszcze co do tego paska to mógłbyś go jeszcze faktycznie troszkę pobrudzić, przetrzeć suchym pędzlem farbą typu wheathering, to wtedy tak w oczu nie będzie bił, ale to tylko taka moja sugestia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerPanzersoldat95 Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 SSuper wykonanie:D,a gdzie go kupowałeś można wiedzieć??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Wittmann Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Bardzo podobaja mi sie gaski. Zajefajnie wykonane!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 model zrobiony prosto z pudla, bez malowania, bo ZSRR jakos srednio chcialem robic Czy możesz mi to przetłumaczyć? Bo ni w ząb nie zrozumiałem co chciałeś przekazać Co do modelu - OK, nieźle pomalowany (jednak chyba ma "malowanie"), przybrudzony. Co do białych pasów to OK, mogą być takie krzywe. Choć nie muszą. Widziałem też ISy z namalowanymi w miarę prostymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalek Posted August 1, 2008 Author Share Posted August 1, 2008 haha, archeolog:) spiesze z wyjasnieniem: malowanie = oznaczenia taktyczne = "przynaleznosc narodowa" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts